MOTORSPORT

Peat Racing Team viiden auton voimin rallicrossin SM-sarjaan

Talvikaudella jääradan SM-sarjassa komeat neljä mitalia saalistanut Peat Racing Team jatkaa tutulla kokoonpanolla myös kesäkaudella. Tällä kertaa tiimi tuo rallicrossin SM-karkeloihin kolme kuninkuusluokan autoa.

Ari-Pekka Niemi ajoi viime vuonna Supercar-luokassa ensimmäiset kilpailunsa Volkswagen Pololla ja jatkaa samalla autolla myös tänä vuonna.

Iivari Niemi jatkaa rallicrossin pääluokassa Skoda Fabialla ja Autokrossi-luokassa Toyota MR2:lla. Perheen nuorin, vasta 17-vuotias Maiju Niemi, ottaa ison stepin urallaan ja starttaa ensimmäiseen kauteensa koppiautolla, allaan Supercar-luokan Ford Fiesta. Maiju nähdään crossiradoilla myös crosskartien Xtrem-luokassa.

Kesäkaudella viiden auton tiimissä riittää kiirettä.

– Toivottavasti päästään edes vähän testaamaan ennen kauden alkua työkiireiden ohella. Monesti se on jäänyt vähän vähälle, vaikka kovasti on keväällä yritetty. Siinä antaa liikaa tasoitusta muille, kun ei pääse ajamaan. Maijukin on Fiestaa kokeillut vasta ihan vähän, eikä kertaakaan radalla. No mutta onhan tässä vielä sarjan alkuun aikaa.

– Vielä ei hirveästi ole ehtinyt edes autojen kanssa touhuamaan. Osa on jääradan jäljiltä, esimerkiksi MR2 on aika heikossa hapessa. Mutta kyllä kaiken pitäisi olla kauden alkuun mennessä kunnossa, A-P Niemi toteaa SM-sarjan sivuilla.

Tiimin crossikauden ohjelmassa on täysi SM-sarja viidellä autolla sekä Pohjoismaisen RallyX-sarjan osakilpailut, joissa Maiju käskyttää Xtrem-crosskartia.

– Maiju kulkee Ylilammin tiimin mukana RallyX-kisoissa, mutta koitetaan jos jonnekin päästään myös itse mukaan. Voi kuitenkin olla, ettei isommilla autoilla ajeta niitä kisoja tällä kaudella. Toivotaan että SM-sarjaan saadaan väkeä reippaasti, jotta saataisiin kunnon kisat aikaan. Neljä kisaa koppiautoille kauteen on oikein sopiva.

Koppiautoluokkien osalta Rallicross SM käynnistyy 15.-16. kesäkuuta Kouvolan Tykkimäeltä. Crosskartit aloittavat kautensa jo 18. toukokuuta Karvialta.

– Kouvola on ihan parhaita Suomen ratoja, monipuolien ja vaativa. On vähän hyppyä ja muuta mitä lajiin kuuluu, A-P Niemi sanoo.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com