Pellinen debytoi ralliauton ratissa, näyttämönä legendaarinen Monza – “Näkyvyys lähes nolla”

8.12.2018 / 08:21
Aku Pellinen kilpailee Monzassa Skoda Fabia R5:llä (Kuva: AKU Motorsportin Facebook-sivu).

[ A- ] / [ A+ ]

Kovinkaan moni rata-autoilija ei voi sanoa suorittaneensa rallidebyyttiään Monzan legendaarisella moottoriradalla Italiassa. Aku Pellinen voi.

2010-luvulla Euroopassa eri merkkiratasarjoissa, sekä rata-autoilun TCR International -sarjassa kilpaillut Aku Pellinen, 25, osallistuu tänä viikonloppuna Monzan moottoriradalla Italiassa 16. kerran järjestettävään Monza Rally Show -ralliin. Erikoiskokeita perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina ajetaan asfaltilla yhteensä yhdeksän, pituutta niille kertyy reilut 144 kilometriä ja erikoiskokeet on rakennettu Monzan moottoriradan ympärille.

Tampereelta kotoisin oleva Pellinen ja kartanlukija Juha Laiho osallistuvat kilpailuun italialaisen Sportec Engineering -tiimin Skoda Fabia R5 -autolla. Perjantaina ajettujen kahden erikoiskokeen jälkeen kaksikon sijoitus R5-kalustolla ajavista kilpailijoista on 54.

– Aamun “shakedownilla” haettiin tuntumaa uusiin renkaisiin ja muutenkin auton “setuppiin”. Vauhtikin oli ihan kohdillaan muihin verrattuna. Illalla ajettiin sitten kilpailun kaksi ensimmäistä ek:ta ja molemmat pimeässä, mikä ei ehkä ollut helpoin tapa aloittaa elämäni ensimmäinen ralli, Pellinen kommentoi JENT Motorsport Videosin Facebook-sivulla.

Eroa kärkeen kahdella erikoiskokeella, yhteispituudeltaan reilut 13 kilometriä, kertyi hieman alle minuutin verran.

– Ykkösellä lisävalot sojotti taivaisiin, joten näkyvyys pimeässä oli lähes nolla. Tämän seurauksena yksi tiukka neulansilmä tuli silmille ja vehkeet sammuksiin. Siinä meni melko paljon aikaa hukkaan pakkia hakiessa. Kakkospätkä oli jo hieman pidempi ja ajallisesti se meni jo paljon paremmin, Pellinen kertasi avauspäivän tapahtumia.

Pellinen aloitti autourheilun kartingissa vuonna 2000 ja vuonna 2010 hän kaasutteli Suomessa rata-autoilun V1600 Cupin mestariksi. Vuonna 2012 Pellinen voitti Trofeo Abarth 500 Europe -sarjan mestaruuden ja seuraavana vuonna Italian Seat Ibiza Cupista tuli kolmas sija. Vuonna 2014 Pellinen sijoittui rata-autoilun TCR-luokan Euroopan sarjassa kolmanneksi. Italian Porsche Carrera Cupista tuli vuonna 2015 seitsemäs sija ja tuolla samaisella kaudella hän kilpaili myös Porsche Super Cupissa.

Monza Rally Show jatkuu lauantai-aamuna ja päivän ohjelmassa on neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan 72,98 kilometriä.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit