Pensas palaa juurille – “Tavoite on SM-mitali”

7.2.2024 / 11:53

[ A- ] / [ A+ ]

Rallisprinteistä kymmenen vuotta sitten autourheilu-uransa aloittanut Jere Pensas palaa leipälajiinsa Laukaan SM-rallisprintissä tulevana sunnuntaina.

Rallisprintin nuorten luokista ja myöhemmin SM-sarjan Cup-luokista ja muista arvosarjoista viisi mestaruutta ja viisi muuta mitalia saalistanut laihialainen avaa kautensa Ford Fiesta Rally4 -autolla.

Pensas ajoi kaudella 2022 Ford Fiestalla rallin SM-sarjan V1600 -luokan Suomen mestariksi. Nyt käskettävänä on Fiestan tehokkaampi Rally4 -versio.

– Kotona on valmistumassa rallisprintin SS-luokan sääntöjen mukainen Ford Fiesta, mutta se valmistuu vasta kesäkauden sorasprintteihin. Ajan Laukaalla Co-Motorsportilta vuokratulla Fiestalla luokassa kaksi. Testit on ajettu ja auton ominaisuudet ovat ralleista tutut. Rallisprinteistä on tullut menestystä ja sitä lähden hakemaan myös tältä kaudelta, Pensas avaa.

Laukaan Ruuhimäen sprinttireitti oli Pensaalle antelias, kun hän vieraili siellä kaksi vuotta sitten voittaen SM-rallisprintin V1600 -luokan kahinat.

– Laukaalle lähden ajamaan täysillä. Luokassa on mukana monta kovaa kuskia, mutta kolmen kärki on tavoitteena. Kun kauden tavoite on SM-mitali, ei kärkikolmikkoa huonompi sijoitus kiinnosta.

Pensas painottaa lumikisojen; Laukaan ja maaliskuussa ajettavan Kiuruveden osakilpailujen tärkeyttä.

– Talvikaudelta pitää hankkia hyvät pisteet Co-Motorsportin kalustolla. Mielenkiinnolla odotan, minkälaisen tuloksen pystyn Laukaalla ajamaan.

Laukaan SM-rallisprinttiin ilmoittautui määräaikaan mennessä 107 kilpailijaa. Ensimmäinen kilpailija starttaa Ruuhimäen lennokkaalle reitille nyt sunnuntaina klo 11.00.

Lähde: Pensas Racingin tiedote


Facebook kommentit