MOTORSPORT

Petter Solberg dominoi MM-rallicrossissa: ”Annoimme 110 prosenttia”

Petter Solberg voitti rallicrossin MM-osakilpailun Englannin Lydden Hillissä. Norjalainen VW-kuski oli koko viikonlopun hurjassa lennossa, ja homman paketoi tallikaveri Johan Kristoffersson kakkossijallaan.

Andreas Bakkerud (Ford) oli finaalin kolmas ennen Sebastien Loebiä (Peugeot), Mattias Ekströmiä (Audi) ja Timmy Hansenia (Peugeot).

Toomas Heikkinen (Audi) selvisi viimeisenä kuskina semifinaaliin, mutta ei kyennyt raivaamaan tietään enää finaaliin. Heikkisen autosta hajosi moottori lauantaina. Niclas Grönholm jäi semifinaalin ulkopuolelle.

Solberg oli viikonlopun kuningas. Hän voitti neljästä alkuerästä kolme ja haki semifinaalivoitonkin. Sunnuntai kruunattiin lopulta selvällä finaalivoitolla Lydden Hillin klassikkoradalla.

– Edellisestä voitostani (Portugali 2016) onkin jo aikaa, joten nouseminen korkeimmalla korokkeella juuri täällä on hyvin erityistä. Ja kun Johan on vieressäni, niin kaikki on aivan täydellistä, Solberg hehkutti.

Solberg ja Kristoffersson löivät talvella hynttyyt yhteen ja perustivat Volkswagen tehdastallina operoivan PSRX Volkswagen World RX Team Sweden –nimihirviöisen tallin.

– Aloitimme tämän seikkailumme tammikuussa, ja katsokaa missä nyt olemme. Tämä on ihan uskomatonta. Puhun paljon tiimistä ja tiimin suorituskyvystä, ja juuri niin me toimimme. Jokainen antaa 100 prosenttia, aivan jokainen. Mutta, viime aikoina olemme kaikki antaneet 110 prosenttia, ja siksi tuloksemme on tämä, Solberg kehui.

MM-pisteissä Solberg on kolmantena (117p.). Kristoffresson johtaa sarjaa (124p.) neljän pisteen erolla Ekströmiin. Tallien puolella PSRX keulii jo reilussa karussa muilta: 241 pistettä, kun Peugeot-Hansen on 172 ja hallitseva mestari EKS 166 pisteessä.

MM-kausi jatkuu Norjassa kahden viikon kuluttua.

Lue myös Grönholm kaatoi autonsa

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com