MOTORSPORT

Petter Solberg MM-rallicrossin kynnyksellä: ”Haluamme molemmat maailmanmestaruudet”

Rallicrossin MM-sarja alkaa runsaan viikon kuluttua Espanjan Barcelonassa. Petter Solberg voitti MM-tittelit 2014 ja 2015, ja hyökkää nyt uuteen mestaruusjahtiin Volkswagen Pololla.

Solberg vetää uutta Volkswagenin tehtaan tukea nauttivaa PSRX Volkswagen Sweden -tallia, joka syntyi Solbergin oman PSRX:n ja Volkswagen Sweden yhdistyttyä. Solberg ajoi aiemmin Citroenilla, mutta nyt kalustona Volkswagen. Autot on rakennettu Hannoverissa kuten merkin WRC-autotkin olivat.

Tallin toisena kuskina ajaa Johan Kristoffersson. Tiimin tavoitteena on sekä tiimien että kuljettajien maailmanmestaruus.

– Petterillä on kaksi mestaruutta, joten nyt on ehkä hänen aikansa auttaa minua samaan omani, Kristoffersson sanoo.

– Haluamme molemmat maailmanmestaruudet. Ja jos hän haluaa oman kultansa, hänen pitää taistella siitä, Solberg kuittaa.

Solberg korostaa samaan hengenvetoon tiimityön tärkeyttä.

– Teemme töitä tiiminä. Olen tuntenut Johanin jo pitkään ja tiedämme toisemme. Olemme täysin tasa-arvoisessa asemassa. Kaikki tieto jaetaan, olipa kyse sitten datasta tai renkaista. Meillä ei ole salaisuuksia, ainoastaan menestystä, Solberg hehkuttaa tiiminsä tiedotteessa.

Kaksinkertainen rallicrossin maailmanmestari on myös erittäin tyytyväinen uuteen autoonsa.

– Olemme ajaneet testiä, ja joka kerta kun astuin autosta ulos, oli kasvoillani suuri virne. Mutta tiedämme millainen taistelu meitä odottaa. Autot ympärillämme ovat nopeita. Kilpailu tulee olemaan rajua, Solberg sanoo.

Rallicrossin MM-sarja käynnistyy Espanjan Barcelonassa runsaan viikon kuluttua. MM-sarjassa ajaa myös kaksi suomalaista: EKS RX -tallin Audilla Toomas Heikkinen ja GFX-tallin Fordilla Niclas Grönholm.

Lue myös Heikkinen jatkaa Audilla ja Grönholm omalla tiimillä MM-sarjaan

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

 

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com