MOTORSPORT

Pietarinen hakee voittoputkelleen jatkoa Rovaniemeltä – “Tunnelmat ovat hyvät ja luottavaiset”

Perjantaina Rovaniemeltä käynnistyvän rallin SM-sarjan yksi ehdottomasti seuratuimmista kuljettajista tulee olemaan Eerik Pietarinen, jonka voittoputki kotimaisessa arvosarjassa on jo seitsemän osakilpailun mittainen.

Eerik Pietariselle, 24, kausi 2017 oli todellinen läpimurtokausi rallin kotimaiselle huipulle. Pietarinen dominoi rallin SM-sarjassa SM2-luokkaa varmistaen Suomen mestaruuden jo kauden kolmanneksi viimeisessä osakilpailussa. Kauden päättäneessä Lempäälän SM-rallissa Pietarinen kilpaili ensimmäistä kertaa urallaan R5-luokan autolla ja tuloksena oli yleiskilpailun ylivoimainen voitto.

Tällä kaudella Pietarinen yhdessä kartanlukijansa Juhana Raitasen kanssa kilpailee täyden SM-sarjan SM1-luokassa ja kalustona on Toni Gardemeisterin johtaman TGS Worldwide -tallin Skoda Fabia R5. Auto on täysin sama yksilö kuin se millä Pietarinen juhli Lempäälässä voittoa neljä kuukautta sitten. Tunturiralliin Pietarinen, yksi kilpailun ehdottomasti suurimmista voittajasuosikeista, suuntaa luottavaisin mielin.

– Tunnelmat ovat hyvät ja luottavaiset. Testiä ollaan päästy ajamaan ihan mukavasti ja erityisesti olen tykännyt Skodan ketteryydestä talviolosuhteissa, Pietarinen sanoo Skoda Motorsport Finlandin tiedotteessa.

Pietarinen kilpaili ensimmäisen kerran Tunturirallissa vuonna 2015 ja silloin tuloksena oli SM2-luokan viides sija. Vuoden 2016 Tunturiralli jäi väliin, mutta vuosi sitten Pietarinen ajoi SM2-luokassa ylivoimaiseen voittoon, vaikka matkalle mahtui pari rengasrikkoakin.

– Omia suosikkeja täällä Rovaniemellä ovat varsinkin pitkät erikoiskokeet. Niissä saa kunnon ajofiiliksen päälle, mutta kyllä siellä Mäntyvaaran raviradallakin on mukava käydä kikkailemassa. Tavoitteena on ajaa rallin voitosta, aiemmin tammikuussa Mestareiden Illassa kolmella pokaalilla palkittu Pietarinen vakuuttaa.

Pietarinen ajoi syksyllä 2016 Tampereen SM-rallissa uransa ensimmäisen SM-voiton, kun tuusulalainen oli ykkönen SM2-luokassa. Tampereelta käynnistyikin sitten huikea voittoputki, joka ei siis katkennut Lempäälässäkään viime syksynä, vaikka luokka ja kalusto vaihtuivatkin. Seitsemän voiton putkessa kuusi ensimmäistä voittoa ovat SM2-luokan ykkössijoja. Uudenkaupungin SM-rallissa Kouvolan ja Lempäälän osakilpailujen välissä viime vuonna Pietarinen ei ollut mukana.

Kaksipäiväinen rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu Arctic Lapland Ralli, Tunturiralli, käynnistyy perjantaina.

Eerik Pietarisen seitsemän voiton putki SM-sarjassa

2016 – Tampere, SM2-luokan voitto
2017 – Rovaniemi, SM2-luokan voitto
2017 – Mikkeli, SM2-luokan voitto
2017 – Nilsiä, SM2-luokan voitto
2017 – Riihimäki, SM2-luokan voitto
2017 – Kouvola, SM2-luokan voitto
2017 – Lempäälä, SM1-luokan ja yleiskilpailun voitto

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com