Pietarinen Suomen MM-ralliin uudella Skodalla – Mukana myös Rally Estoniassa

19.6.2019 / 08:53
Eerik Pietarinen ja Juhana Raitanen Suomen MM-rallissa 2018 (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime vuonna Suomen MM-rallissa WRC2-luokan voittanut Eerik Pietarinen saa tänä vuonna Keski-Suomen sorasirkukseen Skoda Fabia R5 -auton uuden kehitysversion, jolla Kalle Rovanperä on ajanut WRC2 Pro -luokan voittoon kahdessa viimeisimmässä MM-rallissa.

Tällä kaudella Skodalla Ruotsin ja Portugalin MM-ralleihin osallistunut Eerik Pietarinen, 25, rallin SM-sarjan SM1-luokan viime vuoden Suomen mestari, tulee debytoimaan Skoda Fabia R5 -auton uuden kehitysversion ratissa heinäkuussa ajettavassa kovatasoisessa Rally Estoniassa. Siellä Pietarinen saa vastaansa muun muassa Teemu Sunisen, joka nähdään Virossa uuden Ford Fiesta R5 -auton kanssa.

– Meillä on todella hienoja muistoja viimevuotisesta Rally Estoniasta. Erikoiskokeet olivat uskomattomia ja ne hypyt, ei niistä voinut kuin nauttia! Aivan kuten viime vuonnakin, niin myös nyt tärkein asia on valmistautua hyvin Suomen MM-ralliin, niin auton, kuin miehistönkin osalta, Pietarinen sanoo Rally Estonian tiedotteessa.

Pietarinen kilpailee uudella Skodalla Virossa Toni Gardemeisterin johtaman TGS Worldwide -tallin väreissä ja tulee ajamaan UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan uudella Skodalla myös Suomen MM-rallissa. Skodan tehdastalli on tänä vuonna ajattanut MM-sarjassa WRC2 Pro -luokassa Pietarisen (Ruotsi) lisäksi Kalle Rovanperää (kuusi MM-rallia) ja Jan Kopeckya (kaksi MM-rallia).

Rovanperä tottakai on Skodan ykköstähti Suomen MM-rallissa ja puuppolalainen tulee saamaan tallikaverikseen Pietarisen, edellisen kerran Suomessa vuonna 2007 kilpaillut Kopecky kun ei Keski-Suomen sorasirkukseen tule. Skodan tehdastalli ei tunnetusti asioista kovin aikaisin ilmoita, joten vielä on epäselvää ajaako Rovanperä ja Pietarinen Jyväskylässä tehdastallin väreissä vai TGS Worldwiden ja ajavatko molemmat WRC2 Pro -luokan pisteistä, vai ainoastaan Rovanperä.

Rally Estonia ajetaan 13.-14. heinäkuuta. Suomen MM-ralli puolestaan käynnistyy 1. elokuuta.

Lue myös! Kakkossija pitää Pietarisen Opel-sarjan kärjessä – “Anti erittäin positiivinen” (18.6.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit