Pietarisella onnistunut paluu Skodan rattiin – “Halusin välttää tekemästä virheitä”

23.1.2020 / 19:55
Eerik Pietarinen kilpailee tänä vuonna monipuolisen ohjelman Suomessa ja ulkomailla (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Eerik Pietarinen, vuoden 2018 rallin SM1-luokan Suomen mestari ja Tunturirallin yleiskilpailun voittaja, avasi kilpailukautensa kuluvan vuoden osalta sijoittumalla viime viikonloppuna ajetun Tunturirallin yleiskilpailussa kolmanneksi ja SM1-luokassa toiseksi.

Samalla kun Eerik Pietarinen, 26, osallistui rallin SM-sarjan kauden 2020 avausosakilpailuun Rovaniemellä, nähtiin Pietarinen pitkästä aikaa myös Skoda Fabia R5 Evo -auton ratissa kilpailun merkeissä. Edellisen kerran Pietarinen ajoi kelloa vastaan Skodalla viime vuoden elokuussa Suomen MM-rallissa, missä kilpailu päättyi kuitenkin jo toisella erikoiskokeella sattuneeseen rajuun ulosajoon.

Tämänvuotisessa Tunturirallissa Pietariselle ensimmäistä kertaa nuotteja luki rallin MM-sarjan kokenein kartanlukija kautta aikojen, Miikka Anttila, 47. Kaksikko ajoi nousujohteisen kilpailun ja maalissa sijoitus yleiskilpailussa oli lopulta kolmas ja SM1-luokassa toinen.

– Olemme iloisia tästä tuloksesta! Mielestäni onnistuin saamaan paremman fiiliksen autoon viikonlopun aikana ja tämä lähestymistapa tätä kilpailua kohtaan kannatti. Nautin todella paljon lauantain pätkistä ja lisäksi aikani paranivat kilpailun edetessä. Kiitos Miikalle hänen arvokkaista neuvoistaan. Oli ilo ja kunnia saada hänet vierelleni, hän antoi minulle hurjasti lisää buustia, Pietarinen hehkutti tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Pietarinen oli kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen SM1-luokassa viidentenä ja eroa kärkeen oli kertynyt tässä kohtaa kilpailua jo reilut puoli minuuttia.

– Halusin välttää tekemästä virheitä. Perjantaina, kilpailun käynnistyessä, olin ehkä liian varovainen. Siitäkin huolimatta, luulen, että se oli oikea tapa lähestyä tätä kilpailua. Faktaa kuitenkin oli, että halusin ottaa pätkän kerrallaan ja sitä myötä päästä paremmin käsiksi taas Skoda Fabia R5 Evo -autoon, etenkin, kun en ollut aiemmin sillä lumella kilpaillut, Pietarinen taustoitti.

Yötauolle Pietarinen saapui neljäntenä, eron ollessa kärkeen reilu minuutti. Lauantai käynnistyi hurjalla 43-kilometrisellä Siikakämän erikoiskokeella, missä toiseksi nopeimman ajan tehnyt Pietarinen hävisi pohja-ajan ajaneelle Emil Lindholmille vain 0,9 sekuntia. Kun Juha Salo ajoi samaisella erikoiskokeella ulos ja keskeytti, nousi Pietarinen SM1-luokassa kolmanneksi.

Kahdella seuraavalla erikoiskokeella Pietarinen ajoi kolmanneksi nopeimmat ajat, kunnes Untamovaarassa (EK9) syntyi tuusulalaisen ensimmäinen pohja-aika tämän vuoden kilpailujen osalta. Kilpailun viimeisellä erikoiskokeella Pietarinen oli toiseksi nopein ja sama oli sijoitus lopulta myös SM1-luokan lopputuloksissa, kun Lindholmin tekemä ajovirhe aivan loppuvaiheessa vuoden 2020 Tunturirallia pudotti hänet Pietarisen taakse kolmanneksi.

– Erittäin positiivisesti olen yllättynyt Eerikistä. Todella motivoitunut, tekee asiat tietyllä pieteetillä. Asenne on kunnossa, urallaan 219 MM-ralliin osallistunut Anttila kehui uutta työpariaan UrheiluUutiset.comin haastattelussa hetki ennen Tunturirallin starttia.

Pietarisen ja Anttilan kausi jatkuu Mikkelin SM-rallilla 7.-8. helmikuuta ja viikko Mikkelin jälkeen edessä on Ruotsin MM-ralli. Sekä Mikkelissä, että Ruotsissa Pietarinen on mukana Skoda Fabia R5 Evo -autolla. Pietarisen ohjelmassa tulee tänä vuonna olemaan myös kuusi osakilpailua käsittävä asfaltilla ajettava Saksan rallisarja, missä kalustona toimii Skoda Fabia R5 -auton vanhempi painos. Viime vuonna Pietarinen voitti Saksassa Opel Cupin mestaruuden.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit