MOTORSPORT

Pihlaja ja Cottew hallitsivat Snowcrossin MM-osakilpailua Joensuussa

FIM Snowcrossin MM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Joensuussa. Puolustava maailmanmestari Aki Pihlaja oli kumpanakin päivänä palkintopallilla. Vastaavasti naisten SNX-maailmanmestari Malene Cottew otti maksimipisteet.

Ensimmäisessä erässä Aki Pihlaja otti holeshotin, mutta pian hänet ohitti Emil Hansson. Neljän kuskin tiivis nippu taisteli voitosta, jonka ykköseksi ajoi Hansson. Seuraavina maaliviivan ylitti Pihlaja ja Magnus Reiten.

Kilpailun toinen erä oli jännittävä, sillä Aki Pihlaja varmisti jälleen holeshotin, kun taas Emil Hansson joutui jumiin ensimmäiseen mutkaan muiden kuljettajien kanssa. Pihlaja otti nopeasti kaulaa takana tuleviin ja nappasi lopulta voiton vaikuttavalla 16 sekunnin erolla MM-pistejohtaja Jesse Kirchmeyeriin.

Pihlaja vei nimiinsä kokonaiskilpailun voiton. Toiseksi Emil Hansson ja kolmanneksi Jesse Kirchmeyer. Viikon päästä ajettavasta finaaliviikonlopusta ei jännitystä puutu, sillä Reiten ja Kirchmeyer ovat tasapisteissä. Pihlaja on sarjassa viidentenä.

Naisten kisan ensimmäinen erä alkoi dramaattisesti, sillä lähtö piti ottaa uusiksi punaisten lippujen takia. Toisella yrityksellä Jenny Lundström nappasi holeshotin, ja ruotsalaisen imussa seurasivat Wilma Jonsson ja Malene Cottew. Muutaman kierroksen jälkeen Cottew kuitenkin kiilasi kärkeen ja karkasi muilta.

Toisessa erässä Cottew ampaisi lähdöstä kärkeen. Kotikisaansa ajanut Saga Forsell pääsi lähtöhässäkän myötä nousemaan toiseksi. Joensuulainen pisti kaiken osaamisensa peliin, jotta olisi pysynyt Cottewin kyydissä, mutta samalla oli pidettävä myös oma sijoitus.

Vaikka Forsell taisteli urheasti säilyttääkseen asemansa erän kakkosena, joensuulainen joutui antamaan periksi. Lundström vei lopulta toisen sijan, Wilma Jonssonin varmisti kolmannen sijan ja Saga Forsellin jäädessä neljänneksi.

MM-sarjan kärjessä on tällä hetkellä Cottew. Toisena Lundström ja Jonsson kolmantena. Saga Forsell on neljäntenä seitsemän pistettä perässä, joten mahdollisuudet mitaliin ovat erittäin hyvät.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com