MOTORSPORT

Pihlajalle MM-pronssia

Snowcrossin MM-sarja huipentui viikonloppuna Norjassa. Hallitseva maailmanmestari Aki Pihlaja ajoi mestarin ottein, mutta väliin jääneen ensimmäisen osakilpailun vuoksi MM-sarjan loppusijoitus on tänä vuonna kolmas.

Snowcrossin MM-sarja käsitti kaudella 2024 kolme osakilpailuviikonloppua. Ensimmäinen osakilpailu käytiin Turkin vuoristossa, viikko sitten Suomen osakilpailu pidettiin Joensuussa ja nyt oli vuorossa viimeinen osakilpailu Norjassa Jäämeren rannalla Kirkenesissä.

Aki Pihlaja hallitsi Norjan osakilpailua ja voitti kaikki erät maailmanmestarin ottein. Tällä kertaa mitali himmeni muutamalla asteella. Pihlajalle kotiin tuomiseksi kuitenkin Snowcrossin MM-sarjan pronssimitali ja osakilpailun voitto. Turkin ensimmäisen osakilpailun pisteet jäivät hakematta iloisen perhetapahtuman vuoksi, joten välttämättä valtavaa harmitusta kaudesta tuskin jäi.

Mestariksi ajoi norjalainen Magnus Reiten, joka oli haltioissaan MM-kullasta.

– Unelmani toteutui! Olemme tehneet töitä tämän eteen ja nyt se tuotti hedelmää. Olen ensimmäinen snowcrossin norjalainen maailmanmestari, joten tämä on kuin unta.

Suomalaisnaiset tekivät hyvää työtä lajitteluerissä perjantaina. Saga Forsell, Emmi Laamanen ja Venla Kauvosaari näyttivät kovilla suorituksillaan, mistä suomalaiset on tehty. Malene Cottew vei kuitenkin suvereenilla tekemisellään kokonaispisteet ja naisten MM-sarjan voiton tälläkin kaudella. Lopullisissa pisteissä Forsell oli neljäs, Laamanen viides ja Kauvosaari kymmenes. Ei huono suoritus nuorilta kilpailijoilta ensimmäisissä naisten MM-sarjan kilpailuissa.

MM-pisteet miehet:

1. Magnus Reiten, NOR, 148
2. Jesse Kirchmeyer, USA, 126
3. Aki Pihlaja, FIN, 117

MM-pisteet naiset:

1. Malene Cottew, NOR, 120
2. Jenny Lundström, SWE, 101
3. Wilma Jonsson, SWE, 98

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com