MOTORSPORT

Piirosella nousujohteinen kisa Kaavissa – “Jos ei ole tilanteita, niin ei ole vauhtiakaan”

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan neljäs osakilpailu ajettiin menneenä viikonloppuna Kaavin vauhdikkailla teillä Koillis-Savo Rallin merkeissä. Nuorten luokassa kilpaileva Ajari Piironen sijoittui yhdessä kartanlukija Seppo Eteläahon kanssa luokkansa neljännelle sijalle hurjan sekuntikamppailun jälkeen.

Ajari Piirosen kisa alkoi kelvollisesti, mutta kakkospätkällä tapahtui harmiton spinni, missä aikaa tuhraantui noin 10 sekuntia. Tämän jälkeen nuorukainen löysi huippuvauhdin takoen yhden pohja-ajan, sekä muita kärkipään aikoja loppukisan aikana. Kisa oli siis varsin nousujohteinen ja samalla osoitus siitä, että kaiken sattuessa kohdalleen vauhti riittää jopa voittotaisteluun.

– Päivä alkoi hieman tunnustellen ensimmäisellä erikoiskokeella, mutta sieltä jäi kuitenkin hyvä tuntuma lähteä toiselle pätkälle. Pätkä sujui pyörähdystä lukuun ottamatta hyvin. Loppupäivä olikin tasaisen hyvää suorittamista ja olen erityisen tyytyväinen kolmannen, sekä neljännen pätkän aikoihin, jotka sopivat tosi hyvin meidän autolle. Tulos olisi voinut olla parempikin, mutta pääasia, että vauhti riittää, Piironen kertasi kisaansa.

Tällä kertaa pyörähdyksessä menetetty aika vei kisan kakkossijan, mutta sitä Piironen ei jäänyt harmittelemaan, vaan katse on jo tiukasti eteenpäin.

– Jos ei ole tilanteita, niin ei ole vauhtiakaan. Ei se spinni sinänsä harmita, kun tuolla yrityksellä mikä meillä kisassa oli, niin se tilanne oli käytännössä väistämätön. Uskon, että rohkealla ajolla voitimme enemmän, mitä siinä pyörähdyksessä aikaa menetimme.

Uransa ensimmäistä kokonaista rallikautta kurvailevan Piirosen kausi on ollut vauhdillisesti todella nousujohteinen. Vielä on sarjan päätöskisa edessä syyskuun loppupuolella, jolloin rallikaravaani kilpailee Muuramessa.

– Kausi on ollut vauhdin puolesta nousujohteinen. Vauhti on alkanut löytymään heti kilpailun alusta asti, eikä vasta sitten, kun ollaan jo liikaa perässä. Vauhti on hyvällä tasolla, mutta tietysti aina on parannettavaa. Muuramessa tavoitteena on ehjä kisa kärkivauhtia ajaen, mutta katsotaan lähempänä ajetaanko siellä nuorten vai junioreiden puolella, Piironen toteaa lopuksi.

Teksti: Piironen Motorsportin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com