Pisteetön reissu Kaanaaseen pudotti Seppälän SM-pisteissä neljänneksi – “Ei mennyt ihan putkeen”

11.7.2017 / 16:05
Jori Seppälä (vas.) ajoi Hyvinkään osakilpailussa toukokuussa toiseksi (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Autokrossi-luokan SM-pistekakkosena Kaanaan kilpailuun viime lauantaina lähtenyt Jori Seppälä koki pettymyksen, kun ajot päättyivät Toyotaan tulleiden moottoriongelmien takia jo toisen alkuerän jälkeen.

Kaksi ajettua alkuerää, SM-pistetaulukkoon pyöreä nolla ja auto trailerille. Siinä lyhyesti ja ytimekkäästi Jori Seppälän päivän kulku Kaanaan moottoriradalla viime lauantaina.

– Ei mennyt ihan putkeen tämä päivä. Ensimmäisessä lähdössä jo mietin, kun ei ollut oikein vauhtia, että ei ehdi muiden mukaan niin kuin normaalisti. Toisessa lähdössä moottori alkoi “ahistaa” ja veto hävisi kokonaan. Moottorivaurio ja päivä ns. täynnä. Kerran on aikaisemmin moottorin kanssa ollut vastaavia ongelmia. Ikäviähän nämä on, mutta ei näille mitään voi, Seppälä kommentoi UrheiluUutiset.comille pettymykseen päättynyttä kilpailupäiväänsä.

Ensimmäisessä alkuerässä Seppälän aika oli 36:sta kuljettajasta 12. nopein. Toisen alkuerän aika painuikin sitten jo riville 22 ja kolmannessa alkuerässä ei sinistä Toyota MR2:sta nähty lähtöviivalla enää ollenkaan.

– Ei päästy enää mukaan, siellä on vähän laakerivikaa ja mitään ei ollut tehtävissä. Se on nyt keskityttävä seuraavaan kisaan ja saatava auto kuntoon. Tietysti ikävää, että pistetilanne oli noin hyvä kuitenkin ja nyt todennäköisesti sijoitus romahtaa. Se nähdään sitten kilpailun jälkeen, Seppälä pohti, kun semifinaalit ja finaali olivat vielä ajamatta.

Ennen Kaanaan osakilpailua SM-pistejohtaja Toni Kuhanen oli 12 pistettä Seppälää edellä. Kun Kuhanen jyräsi jo kauden kolmannen voittonsa häviämättä kertaakaan päivän aikana, piste-ero neljänneksi pudonneeseen Seppälään kasvoi jo 42 pisteeseen. Toisena olevaan Tero Tukiaiseen Seppälällä on matkaa 22 pistettä ja kolmanteen sijaan, Tuomas Venäläiseen, kolme pistettä. Seppälän takana vaanivat Joni-Pekka Rajala (43), sekä Ville Mikkonen (39).

Pettymykseen päättyneestä Kaanaan kilpailusta huolimatta Seppälä tähtää edelleen SM-mitaliin.

– Tottakai se on tavoitteena edelleen, mutta tietysti se nyt vaikeutui, Seppälä myönsi.

Kuhanen on dominoinut Autokrossi-luokkaa kuluvalla kaudella ja ajanut voittoon niin Hyvinkäällä, Honkajoella, kuin nyt myös Kaanaassakin.

– Kyllähän Kuhasella on vauhti aika kohdallaan. Tottakai sitä pitää yrittää lyödä kampoihin, Seppälä vastasi kysymykseen onko Kuhanen tällä kaudella vielä lyötävissä.

Rallicrossin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 19. elokuuta Jalasjärven radalla. Seppälän mukaan auton kuntoon saaminen ja sen jälkeen testit uudella radalla olisi tarkoitus yrittää saada mahtumaan kalenteriin.

– Jalasjärvi, uusi rata. Siellä on ilman muuta käytävä testaamassa, kunhan vaan ehtisi saada auto kuntoon. Täälläkin (Kaanaa) käytiin testaamassa viikko sitten. Kyllä ne testit on aina tärkeitä. Nyt vain pitää laittaa vehkeet kuntoon ja täysi rähinä päälle Jalasjärvellä. Siitä se taas lähtee, Seppälä päätti.

Autokrossin SM-pisteet 3/5 osakilpailua

1) Toni Kuhanen (Toyota) 87
2) Tero Tukiainen (Toyota) 67
3) Tuomas Venäläinen (Datsun) 48
4) Jori Seppälä (Toyota) 45
5) Joni-Pekka Rajala (Datsun) 43
6) Ville Mikkonen (Toyota) 39

Lue myös! Video: Toni Kuhanen sinetöi hattutempun Autokrossi-luokassa – ”Aika täydellinen päivä oli” (9.7.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit