Pohja-aika tarjoili hieman lohtua Sahilan vaikeaan viikonloppuun – “Mutta aina on se mutta”

14.6.2018 / 12:16
Aki Sahilalla riitti ohjelmaa Ranskassa viime viikonloppuna (Kuva: Bastien Roux).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin Peugeot 208 Cup jatkui viime viikonloppuna, kun Lorrainen seudulla Koillis-Ranskassa ajettu Rallye Vosges kurvailtiin kosteissa ja mutaisissa olosuhteissa.

Aki Sahilan ja kartanlukija Rami Suorsan haastava alkukausi sai jatkoa jo rallin avauspäivänä, kun kaksikko ajautui ongelmiin heti kilpailun ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Siinä oli kyllä aika lailla ohjelmaa. Heti ykkösellä meni pitkäksi yksi kurvi, joka oli leikattu mutaa täyteen. Metsäosuuksilla oli todella kosteaa ja jos niitä ei ollut nuottiin saanut, niin se on vähän kuin kesäpyörillä ajaisi mustalla jäällä. Olisi täytynyt vauhtia ottaa todella paljon pois. Tällä kertaa renkaat kesti, mutta sitten olikin muita ongelmia, Sahila manasi.

– Ykkösen jälkeen meni toinen flekti hajalle ja vaikka toisen pitäisi piisata, niin siltikin tuli ongelmia lämpöjen kanssa. Oikeastaan lauantaina jokaisella pätkällä sai tutkia lämpöjä, kun varoitukset vilkkui tauluissa. Kyllähän se keskittyminen menee väkisinkin kaikkeen tuollaiseen. Yhteensä kolme kertaa mentiin pitkäksi ja mitään näistä ei ollut nuotissa, Sahila harmitteli.

Ongelmat jatkuivat kolmannella erikoiskokeella, jossa keskeytyskin oli enemmän kuin lähellä. Suomalaiskaksikon erinomaiset huoltotaidot antoivat kuitenkin mahdollisuuden sinnitellä lauantain päivähuoltoon asti.

– Kolmosella menetettin sitten jo paljon aikaa, kun jouduttiin pysähtymään pätkälle tarkistamaan vaurioita ja tyhjentämään jäähdytin. Tehostajaan ei ollut enää nestettä jäljellä, joten ilman sitä ajettiin huoltoon. Muuten sama kuin karting-auto, mutta sata kertaa jäykempi ohjata. Vielä siirtymälläkin satoi niin kaatamalla vettä, että vitosvaihteella kun löi 80 km/h vauhdista kaasua, niin lähti sutimaan. Yhdessä kurvissa mentiin sitten vielä uloskin, mutta siirtymällä, Sahila naurahti.

Vaikka tuloksen osalta peli olikin menetetty jo avauspäivän jälkeen, starttasi mänttäläinen sunnuntaina ilman paineita keräämään tärkeää kokemusta tulevaisuutta ajatellen.

– Sunnuntai alkoi rauhallisesti, kun meitä varoiteltiin todella liukkaista metsäosuuksista. Vähän ehkä turhan paljon tuli hidasteltua niihin, vaikka se näyttääkin paikoin perunamaalta, kun nelivetoisten jälkeen starttaa reitille.

Sahila sai kuitenkin sunnuntain toisella erikoiskokeella hieman lohtua haastavaan viikonloppuunsa, kun tilille napsahti kauden ensimmäinen Peugeot Cupin pohja-aika.

– Se oli hyvä, että jotain tehtiin sentään viikonloppuna oikein, kun yksi pohja-aikakin saatiin. Kyllä sitä vauhtia on, kunhan sen saisi siirrettyä jokaiselle pätkälle. Palkintosijoista taisteltaisiin, mutta aina on se mutta, Sahila totesi lopuksi.

Peugeot 208 Cupin seuraava osakilpailu ajetaan 5.-7. heinäkuuta Rallye du Rouerguen merkeissä. Kyseessä on asfalttikilpailu.

Teksti: Taneli Niinimäki, Aki Sahilan tiedotus


Facebook kommentit