Pokaali jäi saamatta, mutta Rovanperän esitys mykisti jälleen – “Onhan se hyvä homma”

16.7.2017 / 21:33
Kalle Rovanperä oli hyvässä vauhdissa San Marino -rallissa (Kuva: Campionato Italiano Rally).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperä ja Risto Pietiläinen kokivat ison pettymyksen Italian rallimestaruussarjan osakilpailussa viikonloppuna, kun kaksikon matkanteko katkesi viimeisellä siirtymällä autoon tulleen teknisen vian takia. Erinomaisia otteita läpi viikonlopun esittänyt ja suorituksillaan jälleen kerran kaikki mykistänyt Rovanperä menetti samalla uransa ensimmäisen palkintosijan Italian sarjassa.

Jo San Marino -rallin ensimmäisellä erikoiskokeella Kalle Rovanperä oli toiseksi nopein kuljettaja ja yötauolle 16-vuotias huippulupaus lähti yleiskilpailun kolmannelta sijalta. San Marino -rallissa lauantaina ajettiin samat kolme erikoiskoetta kolmeen kertaan ja Rovanperä täräytti kaksi kertaa pohja-ajan erikoiskokeen kolmannella ajokerralla.

– Kolmannella lenkillä pystyi jo vähän ajamaan kilpaa kärkijätkien kanssa, kun muisti jo tiet paremmin. Kun ajaa ensimmäisen kerran noita teitä nuotista ja muut ajaa sadannen kerran, niin onhan siinä eroa, Rovanperä korosti UrheiluUutiset.comin haastattelussa sunnuntai-iltana.

Sunnuntain neljällä erikoiskokeella Rovanperä ajoi ek-sijoitukset 4-2-3-2 ja kokonaistilanteessa sijoitus olisi ollut upeasti toinen, mutta uran ensimmäinen palkintosijoitus Italian sarjasta jäi lopulta tulematta, kun Peugeot hyytyi rallin viimeisellä siirtymäosuudella. Rovanperä ja Pietiläinen yrittivät kaikkensa, että matka olisi jatkunut maaliin asti, mutta auto ei enää liikkeelle suostunut lähtemään.

– Ei ole vielä tutkittu mikä siihen tuli. Viimeisellä pätkällä toimi ihan ok, ei antanut mitään merkkejä ja sitten rupesi vaan bensanpaine häviämään. “Rassattiin” antureita, katkottiin johtoja ja tehtiin vaikka mitä, kun siinä oli hieman aikaa, mutta ei kuitenkaan mikään auttanut. Ei saatu enää toimimaan ja päästy jatkamaan, Rovanperä harmitteli.

Keskeytys siirtymäosuudella oli siinäkin mielessä uskomaton asia, että auto oli kuitenkin kestänyt vaativan San Marino -rallin rankat olosuhteet kahden päivän ja lähes 131 ek-kilometrin verran. Viimeinen siirtymä oli kuitenkin liikaa.

– Kyllähän se harmittaa tuossa vaiheessa keskeyttää, kun joku sensori menee ja kuitenkin pari päivää tosiaan oltiin ajettu tuolla kivikossa kilpaa. Välillä käy näinkin. Olisi ollut hieno tulos ja hienoa päästä hakemaan pokaali, mutta ei tällä kertaa.

Tulos on aina tulos – maalissa, mutta Rovanperän kohdalla viime hetken keskeytys ei todellakaan poista sitä faktaa, että esitys viikonloppuna oli erinomainen ja vauhti lupaa hyvää tuleviin osakilpailuihin. Kliseemäisesti voisi sanoa, että eteenpäin on menty.

– Kyllähän se hyvin meni. Lähdettiin ajamaan niin, että vähän katsellaan ja opetellaan uusia juttuja. Sitten kun ajoi vain virheetöntä ajoa koko ajan, niin sieltä tuli sitten muutama pohja-aika. Ja olisi tullut myös hyvä tulos. Kyllähän se kuitenkin lämmittää mieltä, kun saa hyviä aikoja ajetuksi ja nahisteltua kärkijätkien kanssa. Kyllähän kärki kovaa meni, mutta se oli tiedossakin, Rovanperä sanoi.

Merkittävä asia oli myös se, että Rovanperä oli viikonloppuna nopeampi, kuin hänen tallikaverinsa, kokenut Paolo Andreucci, joka on Italian yhdeksänkertainen mestari.

– Kyllä se aika paljon helpottaa. Tietää, että samanlaiset autot ja Peugeot kun ei ole oikein mikään sora-auto, niin nopein Peugeot-kuljettaja. Ja pystyy Paolon kanssa nahistelemaan, ajanut kuitenkin monta vuotta tuolla autolla, niin onhan se hyvä homma, Rovanperä pohti menneen viikonlopun positiivisia puolia.

Rovanperän ja Pietiläisen kausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna, kun Latvian mestaruussarjan kauden neljäs osakilpailu, Latvia-ralli, ajetaan kaksipäiväisenä rallina käynnistyen lauantaina.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit