Porilaisten marssi soimaan! Suomi on nyt rallin MM-sarjan kokenein isäntämaa

3.3.2021 / 13:38
Maisemaa Rovaniemen MM-rallin Kaihuavaaran erikoiskokeelta (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomi on isännöinyt rallin MM-sarjan pääluokan osakilpailua nyt yhteensä 47 kertaa.

Ennen viime viikonloppuna Rovaniemellä ajettua rallin MM-sarjan kauden toista osakilpailua Suomi, Iso-Britannia ja Italia olivat jokainen isännöineet MM-sarjan osakilpailua 46 kertaa ja tuo lukema oikeutti tilastossa jaettuun kärkisijaan. Mukaan ei ole tilastoitu 90-luvulla ajettuja etuvetoautojen MM-ralleja, jollainen Suomessa ja Jyväskylässä ajettiin vuonna 1995. Kyseessä oli FIA:n lyhyeksi jäänyt kokeilu yrittää siirtyä MM-sarjassa “pikkuautoihin”.

46 Jyväskylän MM-rallin jälkeen historian 47. Suomessa ajettu MM-ralli kaasuteltiin siis Rovaniemellä ja sen myötä Suomi nousi tässä tilastossa yksinään kärkipaikalle. Siinä missä Suomen MM-rallia on nyt isännöinyt kaksi kaupunkia, Jyväskylä ja Rovaniemi, on Iso-Britannian MM-rallia ajettu Englannin puolella Yorkissa, Bathissa, Birminghamissa, Chesterissä, Nottinghamissa, Harrogatessa, sekä Cheltenhamissa.

Walesin puolella Iso-Britannian MM-rallia puolestaan ovat isännöineet Cardiff, Deeside ja Llandudno. Italian MM-rallia on ajettu Sanremossa, Sardinian saarella, sekä viime vuonna Monzassa. Joku saattaa kiinnittää huomiota tilastossa siihen, että Ranska ja Monaco on tilastoitu erikseen. Ranskan osakilpailua ovat isännöineet Korsikan saari, sekä Alsace, kun taas Monte Carlon MM-rallin keskuspaikka on aina sijainnut Monacon puolella ja Monacon lipun alla, vaikka erikoiskokeet suurimmaksi osaksi Ranskan Alpeilla onkin ajettu.

Rallin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan huhtikuussa Kroatiassa, joka isännöi MM-sarjan osakilpailua nyt ensimmäisen kerran. Kilpailun keskuspaikka sijaitsee maan pääkaupungissa Zagrebissa.

Eniten osakilpailujen isännyyksiä rallin MM-sarjassa

1) Suomi 47
2) Iso-Britannia 46
2) Italia 46
4) Ranska 45
5) Monaco 44
5) Ruotsi 44
7) Korsika 40
7) Portugali 40
9) Kreikka 38
10) Argentiina 37

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit