MOTORSPORT

Porschelle jättipotti FIA WEC -kauden avauskisasta

Kestävyyskisojen World Endurance Championship -sarja käynnistyi viikonloppuna Qatarin 1812 kilometrin kilpailulla. Kisasta muodostui Porschelle täysosuma.

Maaliviivan ylitti ensimmäisenä Porsche Penske -tiimin 963 Hypercar numero 6, jonka kuskikolmikon muodostivat Andre Lotterer, Laurens Vanthoor ja Kevin Estre. Toiseksi ajoi Hertz Team JOTAn kolmikko Callum Ilott, Norman Nato ja Will Stevens. Samanlaisella Porschella ajanut trio jäi voittajasta reilut 33 sekuntia.

Kevin Estre sai kisan lopulla ylimääräisiä sydämentykytyksiä, kun hänen Porschensa osui LMGTG3-luokan autoon. Kontaktin seurauksena Estren Porschen vaurioitui sen verran, että hän joutui piipahtamaan varikolle. Kisaa oli tässä vaiheessa jäljellä enää viisitoista minuuttia.

– Se oli aika hullua suoraan sanottuna. Osuma oli ihan kunnollinen ja sen jälkeen auto tärisi, eikä pitoa ollut yhtään. Siitä tuli vähän lisämaustetta loppuun, mutta tiimi teki loistavaa työtä korjaamisen kanssa, Estre kommentoi kisan jälkeen.

Porschen menestyksen täydensi Penske-tiimin auto numero 5, jonka ohjaimissa olivat Matt Campbell, Michael Christensen ja Frederic Makowiecki. Kolmikko taisteli kisan aikana auton tärinän kanssa. Edellisen kerran saman valmistajan autot ovat valloittaneet kolme ensimmäistä sijaa vuonna 2013. Silloin Audi juhli kolmoisvoittoa Belgian Spassa.

Peugeotin kisa päättyi totaaliseen pettymykseen. Nico Muller, Jean-Eric Vergne ja Mikkel Jensen olivat ottamassa ranskalaismerkille sen historian parasta sijoitusta WEC-sarjassa oltuaan kilpailussa toisena. Mutta viimeisellä kierroksella Peugeot 9X8 Hypercariin iskivät ongelmat ja Vergne mateli maaliviivan yli lopulta seitsemäntenä. Lopulta autokunta hylättiin kisan jälkeisessä teknisessä tarkastuksessa.

Qatarin kisan neljäs oli Cadillac Racing triolla Alex Lynn, Earl Bamber ja Sebastien Boudais. Kisan alussa Cadillac V-Series.R. -autoon tulleen osuman jälkeen kolmikko teki vahvaa nousua kohti kärkeä.

Viides oli AF Corse Ferrari 499P-autollaan. Kuskeina olivat entinen F1-tähti Robert Kubica, Robert Shwartzman ja Yifei Ye.

Hallitseva merkkimestari Toyota Gazoo Racing jätettiin kuudenneksi. Japanilaismerkki oli vaikeuksissa vauhdin kanssa ja joutui kamppailemaan tosissaan Ferrareita vastaan. Seitsemäs oli toinen AF Corsen Ferraista.

FIA WEC -sarja matkaa seuraavaksi Eurooppaan, kun kausi jatkuu Italian Imolassa 20.-21. huhtikuuta kuuden tunnin kilpailulla.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com