MOTORSPORT

Porschelle vihdoin voitto Watkins Glenissä

IMSA-sarjan Watkins Glenin kuuden tunnin osakilpailun voittaja selvisi vasta viimeisen viidentoista minuutin aikana. Jesse Krohnin autokunta sijoittui kisassa viidenneksi.

Vuosi sitten Porsche voitti IMSA WeatherTech SportsCar Championship -sarjan kuuden tunnin osakilpailun Watkins Glenissä. Tai niin ainakin luultiin, ennen kuin jälkikatsastuksessa selvisi, että auton pohjalevy oli liian ohut.

Niinpä oli selvää, että kisa oli tänäkin vuonna ympyröity kalenterista jo hyvissä ajoin. Eikä tänä vuonna jätetty mitään sattuman varaan, vaan saksalaismerkki nappasi GTP-luokan kisasta sijat yksi ja kolme. Voittoon ajoi kaksikko Felipe Nasr ja Dane Cameron. Kolmanneksi ajoivat viime vuoden “voittajat” Mathieu Jaminet ja Nick Tandy.

Nasr ja Cameron voittivat kisan 0,749 sekunnin marginaalilla ennen Cadillac Racingin Renger van der Zandea ja Sebastien Bourdais’ta. Neljänneksi sijoittuivat paalulta lähteneet Louis Deletraz ja Jordan Taylor Acuralla.

– Varmasti viime vuoden kohtalo motivoi tiimimme toista autokuntaa ja me vastaavasti tiesimme, että mahdollisuudet voittoon olivat olemassa, sillä automme sopivan tälle radalle. Oli erittäin tärkeää meille ottaa tämä voitto, totesi Dane Cameron kisan jälkeen.

Kisassa nähtiin uusintastartti kun ajoaikaa oli jäljellä 42 minuuttia. Sitä ennen oli ollut reilun 40 minuutin tauko rankkasateen takia, joka jätti radalle paljon seisovaa vettä. Usean turva-auton takana ajetun kierroksen jälkeen, rata kuivui merkittävästi ja kuskit pääsivät vaihtamaan kuivan kelin renkaat.

Vihreä lippu liehui, kun 16 minuuttia oli jäljellä. Deletrazilla oli ongelmia saada renkaansa oikeaan lämpötilaan, joten Nasr ja van der Zande tulivat nopeasti ohi. Lisäksi vielä Jaminet kuittasi Deletrazin edelle kolmanneksi. Nasr ja Jaminet ajoivat vuorotellen nopeimpia kierrosaikoja, joten Porschet osoittivat nopeutensa.

Viimeisen viiden minuutin aikana Nasr onnistui kiskaisemaan mukavan parin sekunnin kaulan Cadillac-kuski van der Zandeen, ennen kuin hän hölläsi ruutulipulle tultaessa. Voitto oli Cameronille ja Nasrille viides palkintokorokesijoitus kuudesta tämän vuoden kisasta.

– Se oli aika villiä. Täytyy sanoa, että tällaiset vaihtelevat olosuhteet vaikeuttavat elämäämme, kun yritämme lukea, missä radalla on pitoa. Tiesin, että minulla olisi yksi mahdollisuus ohitukseen ja se paikka tuli heti uusintalähdössä.

– Huomasin heti kun lähtölupa tuli viimeisessä mutkassa, että edelläni ollut auto liukasteli ja sanoin itselleni, että nyt mennään. Yritys onnistui ja sen jälkeen se oli vain kontrollointia. Näissä kisoissa täytyy tehdä viisaita päätöksiä, Nasr totesi.

BMW-kaksikko Jesse Krohn ja Philipp Eng olivat kisan viidensiä.

– Viides sija ei ollut sitä mitä haimme, mutta meillä oli auton kanssa balanssiongelmia aika-ajoissa. Olen ihan tyytyväinen vauhtiimme koko viikonlopun osalta. Meillä oli harjoitusten nopein aika ja kisassa pystyin ajamaan hyvää kisaa Cadillaceja vastaan. Varikkopysähdyksen jälkeen johdimme kisaa hetken aikaa. Tähtäin on nyt asetettu Road American kisaan, totesi Eng kisan jälkeen.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com