Portugali EK7: Latvala ajoi ulos pudoten ulos voittotaistelusta – Neuville raivona suomalaiselle!

19.5.2017 / 20:25
Jari-Matti Latvalan hyvin käynnistynyt kilpailu vaihtui pettymykseen (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Toyota Gazoo Racingin Jari-Matti Latvalan hyvin käynnistynyt Portugalin MM-ralli vaihtui pettymykseen seitsemännellä erikoiskokeella sattuneen ulosajon takia.

Jari-Matti Latvala oli kuuden ajetun erikoiskokeen jälkeen kokonaistilanteessa toisena, mutta eroa kärjessä ajaneeseen Ott Tänakiin oli vain 0,1 sekuntia. Seitsemännellä erikoiskokeella Latvala koki kauden ensimmäisen ulosajonsa, suomalainen pääsi maaliin asti, mutta eroa kärkeen kertyi lähes viisi minuuttia ja voittotaistelu oli sitä myöden ohi.

– Erikoiskokeen alussa jarrutuksessa auto ei pysähtynyt, enkä ymmärrä miksi. Se tuntui oudolta. Osuimme penkkaan, siitä kahdelle pyörälle ja ympäri, Latvala kommentoi erikoiskokeen maalissa.

Latvalan takana ajanut Neuville juuttui Toyota-kuljettajan taakse, hävisi erikoiskokeella kärjelle lähes 20 sekuntia ja erikoiskokeen maalissa nähtiinkin raivostunut belgialaiskuljettaja.

– Ajoin hänen takanaan yli viiden kilometrin matkan ja meinasin ajaa ulos kolme kertaa etsiessäni ohituspaikkaa. Hän ajoi hitaammin kuin isoäitini! En ymmärrä miksi hän ei antanut tietä. Meidän täytyy jutella tuomariston kanssa tilanteesta, Neuville raivosi.

Seitsemäs erikoiskoe on edelleen käynnissä. Lisädramatiikkaa toivat Citroenin Kris Meeken, sekä Hyundain Hayden Paddonin keskeytykset. Kuuden erikoiskokeen jälkeen Paddon oli kolmantena, Meeke viidentenä ja molemmat kuljettajat Latvalan tavoin olivat vielä vahvasti mukana voittotaistelussa. Sekä Meeken, että Paddonin keskeytykset johtuivat tekniikkamurheista.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit