MOTORSPORT

Portugalin rallimestari loukkaantui vakavasti – Fanit ihmeissään tiedotuksen tasosta

Vidreiro Rallissa, Portugalin rallisarjan kauden viidennessä osakilpailussa kesäkuun alussa, koettiin ikävä tilanne heti avauserikoiskokeella, kun sarjan hallitseva mestari Carlos Vieira ajoi rajusti ulos ja loukkaantui vakavasti.

Viime vuonna uransa ensimmäisen Portugalin rallimestaruuden voittanut Carlos Vieira, 34, starttasi perjantaina 8. kesäkuuta käynnistyneeseen Vidreiro Ralliin numerolla yksi, mutta heti avauserikoiskokeella Hyundai-kuljettaja koki kovia. Silminnäkijöiden mukaan Vieira menetti autonsa hallinnan, joka törmäsi kuljettajan puoli edellä päin puita. Vauhtia eri arvioiden mukaan tilanteessa oli noin 100 km/h.

Vieiran kartanlukija Jorge Carvalho selvisi tilanteesta varsin vähäisin vammoin ja hän pystyi nousemaan autosta ulos ilman apuja, mutta sen sijaan Vieiran tilanne oli täysin toinen. Kun Vieira oli pelastushenkilöstön toimesta saatu ulos autosta, hänet kuljetettiin sairaalaan, missä Portugalin Autosportin tietojen mukaan edessä oli välittömästi leikkaus.

Vieira kilpailee Hyundain Portugalin maahantuojan tiimissä, joka julkaisi ensimmäisen tiedotteen kuljettajansa terveydentilasta 19. kesäkuuta, eli puolitoista viikkoa onnettomuuden jälkeen. Myöskään Vieiran omalle Facebook-sivulle (reilut 12 000 tykkääjää) ei ole tullut mitään infoa onnettomuuden jälkeen, vaan sivun edellinen päivitys on ulosajoa edeltävältä päivältä 7. kesäkuuta.

Fanit ovatkin olleet sosiaalisen median kanavilla ihmeissään juuri siitä miksi Vieiran terveydentilasta on annettu julkisuuteen niin vähän tietoa. Tälläisissä tilanteissa on selvää, että kun tietoa ei ole, niin huhut lähtevät leviämään välittömästi ja yksi hurjimmista huhuista sosiaalisessa mediassa onkin ollut se, että Vieiran toinen jalka olisi jouduttu amputoimaan onnettomuuden seurauksena.

Viimeisin aiheeseen liittyvä uutinen löytyy viime maanantailta, kun portugalilainen SportMotores.com-sivusto kertoi, että Vieira on edelleen sairaalassa tehohoidossa, hänet on leikattu viimeksi viime viikon perjantaina ja nyt Vieiraa pidetään koomassa päähän kohdistuneiden vammojen takia. Sivuston tietolähteen mukaan Vieiran terveydentilassa on tapahtunut viime aikoina pieniä parannuksia, mutta tilanne on edelleen vakava.

Vidreiro Rallin voittoon ajoi Vieiran tiimikaveri Armindo Araujo, moninkertainen Portugalin rallimestari, joka myös johtaa sarjaa viiden ajetun osakilpailun jälkeen. Selvää on, että juhlallisuudet kilpailun jälkeen olivat vaisut, kaikkien ajatukset kun olivat Vieiran tilanteessa.

– On aina vaikeaa pysyä keskittyneenä sen jälkeen, kun tiimikaverimme joutuvat käymään läpi jotain noin ikävää. Halusimme kuitenkin ehdottomasti voittaa rallin saadaksemme omistaa se Vieiralle, Carvalholle, sekä koko Hyundai Portugal -tiimille, Araujo kommentoi Hyundai Portugalin tiedotteessa kilpailun jälkeen.

Katso kuva Vieiran autosta ulosajon jälkeen tästä linkistä (Portugalin Autosport).

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com