MOTORSPORT

Pöytälaaksolle ei driftingin SM-sarjassa pysäyttäjää löydy – “Saatiin se mitä lähdettiin hakemaan”

Kausi 2018 startattiin driftingin SM–sarjan osalta viime lauantaina Turun Artukaisissa. Kovatasoisessa sarja-avauksessa ei kuitenkaan voittajasta jäänyt epäselvyyttä.

Drifting-väelle tarjoiltiin launtaina todellista herkkua, kun katsojien odotus palkittiin ja huippuunsa viritetyt drifting-autot päästettiin radalle pitkän talven jälkeen. Helteisessä säässä hiki virtasi, asfaltti poltti ja kumi kärysi. Juha Pöytälaaksolle olosuhteet olivat mieluisat ja hallitseva Suomen mestari jatkoikin voittojen tiellä, siitä mihin viime kaudella jäätiin.

– SM-avauksesta saatiin se mitä lähdettiin hakemaan. Kuuman sään johdosta renkaiden pito oli hyvä ja ajolinjat kohdillaan. Vaikka kyseessä oli kauden ensimmäinen kilpailu, niin jokainen ajoi tosissaan voitosta. Talvella on tehty kovasti töitä autojen kanssa ja sarjan taso on entistä kovempi. Heinonen, Määttälä, Kosunen ja muut kärkipään kuljettajat tulevat olemaan kovia vastuksia seuraavissa mittelöissä, Pöytälaakso sanoo.

Voittoon ajanut Pöytälaakso vie kaudella 2018 näyttäviä ajosuorituksiaan myös kansainvälisen yleisön nähtäville, sillä tarkoituksena on kamppailla voitosta myös Driftingin EM-sarjassa. Ammattimainen toiminta näkyi myös Artukaisissa, kun Pöytälaakson varikkopilttuusta löytyi peräti kaksi näyttävää drifting-autoa.

– Kisaviikonloppuun lähdettäessä päätimme ottaa uuden auton lisäksi mukaan viime kaudella hyvin palvelleen menopelin. Päätös oli oikea ja se saattoi varmistaa voiton. Ajoin lajittelut uudella autolla, mutta bensapaineet laskivat ja varikolla piti tehdä päätöksiä. Päädyimme vaihtamaan kaavioajoon vanhan viime kauden mestaruusauton ja päätös oli varmasti oikea. Kausi 2018 ajetaan EM-sarja edellä, mutta sata lasissa painetaan myös SM-kilpailut, hallitseva mestari linjasi voitokkaan sarja-avauksen päätteeksi.

Driftingin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kuopiossa 16. kesäkuuta.

Turun avausosakilpailun sijoitukset

1) Juha Pöytälaakso (FPDA)
2) Harri Kosunen (Leppävirta RT)
3) Lauri Heinonen (RADALLE UA)
4) Henri Haanpää (LapUA)
5) Niko Määttälä (KokUA)
6) Kristiina Aalto (LapUA)
7) Niklas Wik (PEDE MK)
8) Jukka Hautanen (LapUA)
9) Petri Uusi-Pohjola (KuortUA)
10) Juha Koskiniemi (FPDA)
11) Antti Manninen (KorUA/MK)
12) Ville Kaukonen (LapUA)
13) Mikael Mäkinen (KorUA/MK)
14) Johannes Falck (RiiUA)
15) Niko Pesonen (FPDA)
16) Jonathan Hast (FPDA)

Teksti: Driftingin SM-sarjan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com