MOTORSPORT

Punaiset liput liehuivat ahkerasti Vauhtiajojen avauspäivänä Seinäjoella

Rata-SM-sarjan kauden toinen osakilpailu käynnistyi Vauhtiajojen 15-vuotisjuhlien merkeissä lauantaina Seinäjoella. Vauhtiajojen haastava katurata vaati jälleen veronsa, joskin tällä kertaa oikein lisämätkyillä. Vain yksi Rata-SM-luokan kilpailu saatiin ajettua ja sekin vain osittain.

Rata-SM-luokista Vauhtiajoissa on mukana The Gran Turismo, V1600 ja Legends. Lisäluokkina viikonloppuna ovat ajamassa myös BMW Xtreme ja Touring Cars. Vauhtiajojen rataohjelmaan on lisätty myös perinteisesti maustetta eri näytösnumeroista, joita on tänäkin viikonloppuna tarjolla 15-vuotisjuhlien edestä.

Lauantai aloiteltiin kuumassa ja hiostavassa säässä. Radan kunnostustöiden vuoksi päivä alkoi heti lämmittelyjen osalta noin 15 minuuttia myöhässä. Jo lämmittelyissä päästiin heiluttelemaan punaista lippua keskeytyksen merkiksi ja sama linja jatkui päivän päätökseen asti.

Legendsien aika-ajot ajettiin kahdessa ryhmässä suuren automäärän vuoksi. Kummassakaan Legendsien aika-ajosessiossa ei keskeytyksiä nähty ja paalupaikalle ajoi lopulta vuosien 2009 ja 2010 Legends Trophy -mestari Sami Erkkilä.

The Gran Turismo -ohjusten nopeimmaksi nimettiin aika-ajoissa hallitseva mestari Jyrki Peltola, joka lähtee sunnuntaina paalupaikalta luokan ensimmäiseen kilpailulähtöön. TGT-luokassa katuradan karsinta kävi kovana, kun lähes puolet autoista nilkutti varikolle otettuaan osumaa radan reunoihin.

V1600-luokan aika-ajojen nopeimman kierroksen kellotti Arttu Kilpi. V1600-luokka oli ainoa Rata-SM-luokista, jonka kilpailu saatiin ajettua lauantaina. Päivän aikataulu venyi huomattavasti jo lämmittelyistä nähtyjen useiden punaisten lippujen vuoksi ja lopulta V1600-luokan ulosajo korjasi koko “potin”, kun kaksi autoa kolaroi ja radan betoniaitaa kaatui 200 metrin matkalta. Kilpailu jouduttiin keskeyttämään punaisilla lipuilla, ja aidan korjaustöiden vaatiman ajan vuoksi kilpailua ei enää jatkettu.

V1600-luokan kilpailuerää oli ajettu vaadittavat 75 prosenttia, jolloin punaisia lippuja edeltäneen kierroksen tulokset jäivät voimaan lopullisina. Voittajaksi kruunattiin paalulta startannut Kilpi.

Teksti: Rata-SM:n tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com