Puolan heikko tulos ei masenna tallipäällikkö Mäkistä – “Positiiviset lähtökohdat Suomen MM-ralliin”

2.7.2017 / 19:40
Jari-Matti Latvala päätti Puolan MM-rallin Power Stage -erikoiskokeen voittoon (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Toyota Gazoo Racingin tulos Puolan MM-rallista jäi laihaksi, kun Tommi Mäkisen johtaman tallin pistepotti kasvoi vain Juho Hännisen 10. sijan yhden pisteen ja Jari-Matti Latvalan Power Stage -erikoiskokeen voitosta tulleen viiden pisteen verran. Kertaakaan aiemmin tällä kaudella ei Toyota ole kokenut näin isoa määrää tekniikkamurheita kilpailuviikonlopun aikana.

Toyotan vauhdissa ja suorituskyvyssä Puolan nopeilla sorateillä sen sijaan ei ollut moitittavaa, ajoihan Jari-Matti Latvala toiseksi eniten pohja-aikoja (neljä), johti rallia perjantaina neljän erikoiskokeen ajan ja Esapekka Lappi aloitti viiden nopeimman kuljettajan joukossa ennen kuin joutui keskeyttämään.

Viimeiseen ajopäivään tallipäällikkö Tommi Mäkinen asetti tavoitteeksi, että molemmat mukana olevat kuljettajat selviytyisivät MM-pisteille, Latvala Power Stage -erikoiskokeella ja Juho Hänninen lopputuloksissa. Hänninen oli ennen sunnuntain neljää viimeistä erikoiskoetta sijalla 11, mutta nousi Ott Tänakin keskeytyksen ansiosta lopulta viimeiselle pistesijalle. Tavoitteet siis täyttyivät näiltä osin.

– Tänään saavutimme ne tavoitteet, jotka asetimme tälle päivälle, kun Jari-Matti otti maksimipisteet Power Stagelta ja Juho sijoittui kymmenen parhaan joukkoon. Jari-Matti teki hienon paluun eilisen keskeytyksen tuoman pettymyksen jälkeen. Hän näytti jälleen kerran loistavaa nopeuttaan, mitä hän teki jo aiemmin viikonloppuna, Mäkinen kehuu ykköskuljettajansa esitystä tallin tiedotteessa.

MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Suomen nopeilla sorateillä heinäkuun lopulla ja selvää on, että tuo ralli on aivan kilpailukeskuksen naapurissa toimitilojaan pitävälle “suomalaistallille” todella tärkeä. Mäkisen mukaan tulos Puolasta oli pettymys, mutta nähty nopeus ja suorituskyky sillä tasolla, että talli voi lähteä kotikisaansa luottavaisin mielin.

– Kokonaisuutena tulos ei ollut sitä mitä odotimme, mutta se nopeus mitä meillä täällä oli, antaa positiiviset lähtökohdat Suomen MM-ralliin, Mäkinen sanoo.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina 27. heinäkuuta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit