Pynnönen huippukalustolla Kouvolan SM-ralliin – “Odotettavissa nautinnollinen kokemus”

7.5.2018 / 18:53
Ville Pynnönen kilpailee Kouvolan SM-rallissa Skoda Fabia R5 -autolla.

[ A- ] / [ A+ ]

Rallisprintin puolella tähän mennessä ahkerasti kilpaillut Ville Pynnönen tekee debyyttinsä rallin SM-sarjassa Kouvolan osakilpailussa toukokuussa. Pynnönen yhdessä kartanlukijansa Pasi Lahtisen kanssa osallistuu Kouvolan SM-ralliin Toni Gardemeisterin johtaman TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5:llä.

Samaisella autolla Ville Pynnönen, 21, nähtiin kilpailemassa viime syksynä Peurunkarallissa, mistä tuloksena oli yleiskilpailun neljäs sija, sekä varsin lupauksia herättäviä pätkäaikoja. Peurunkarallin jälkeen Pynnönen pohti UrheiluUutiset.comin haastattelussa mahdollisuutta ajaa samaisella kalustolla rallin SM-sarjaa kaudella 2018.

– Mitään ei olla vielä erityisemmin pyöritelty ja spekuloitu. Tähän ralliin taustajoukot päättivät hommata huippukaluston ja täten katsoa miten ajo luonnistuu. Kieltämättä kaikkien odotukset tässä ylittyivät, kuskin varsinkin, etenkin kun vasta eilen ajettiin pienen verran testiä. Joten varmasti tällä kisalla on vaikutusta ensi kaudelle ja sen sisällölle, mutta nyt talven aikana ruvetaan kartoittamaan vaihtoehtoja, Pynnönen totesi lokakuussa 2017.

Talvikauden SM-ralleissa Pynnöstä ei mukana nähty, mutta kesäkauden avaavassa Kouvolan SM-rallissa hän on mukana. Vaikka alle tuleekin huippukalusto, niin suoraan SM1-luokkaan Pynnönen ei hyppää, vaan hän kilpailee vielä toistaiseksi vähäisen rallista saadun kilpailukokemuksen takia Kouvolassa SM-luokkien ulkopuolella ns. lisäluokassa. Tämä johtuu lisenssikäytännöstä.

– Talvikausi alkoi kerrassaan mainiosti rallisprintin osalta, mutta Pieksämäen sprintin voiton jälkeen edessä on ollut pääosin pelkkiä pettymyksiä lukuisien tekniikkamurheiden ja keskeytysten takia. Nyt jätetään menneet taakse ja keskittyminen siirretään tulevaan kesäkauteen, erityisesti seuraavaan kisaan. Peurunkarallissa tuli kerrassaan mainio tulos vähäisellä testillä ja nyt Skoda pitäisi olla ainakin hiukan tutumpi auto, joten odotettavissa on nautinnollinen kokemus, Pynnönen ennakoi tiedotteessaan.

Kouvolan SM-rallin ilmoittautumisaika päättyy maanantai-iltana (7.5.) kello 21.00 ja tällä hetkellä R5-autojen määrä on 15. Pynnösen lisäksi Skoda Fabia R5:n ratissa Kouvolassa nähdään SM1-luokan pistejohtaja Eerik Pietarinen, Teemu Asunmaa, Jukka Hiltunen, Kari Hämäläinen, Jukka Kasi, Emil Lindholm, Marko Mänty, Lars Stugemo, Jari Tuuri, Pasi Lyytikäinen, sekä UrheiluUutiset.comin tietojen mukaan myös Nikolay Gryazin. Juha Salo on tuttuun tapaan liikkeellä Peugeotilla ja Fordin R5-kuljettajia puolestaan ovat Jari Huuhka, sekä Grigoriy Berezkin.

Kouvolan SM-ralli ajetaan yksipäiväisenä kilpailuna lauantaina 19. toukokuuta.

Lue myös! Tässäkö SM-sarjan ensi kauden musta hevonen? – Pynnösellä lupaava debyytti Skodan ratissa (21.10.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit