MOTORSPORT

Pynnönen palaa rallipoluille kolmen vuoden tauon jälkeen – “Kyllä kilpailuhenkisyys sieltä nousee”

Ville Pynnönen tekee tulevan viikonlopun Rantarallissa Mynämäellä vuosien tauon jälkeen paluun ralliauton ratin taakse kilpailumielessä. Ajokkina kilpailussa toimii Asunmaa Racingin nelivetoinen Renault Clio Rally3 ja kartanlukijana toimii Teemu Asunmaan viereltä tuttu Ville Mannisenmäki.

Mynämäen kilpailu on F-Cup Rallisarjan kauden neljäs osakilpailu ja tämän vuoden sarjasääntöjen mukaisesti Clio kelpaa nelivetoluokkaan. Ralli SM-sarjassa samaisella ajokilla SM2-luokassa talvella kilpaili menestyksekkäästi Jooa Iivari. 

Pynnösen edellinen kilpailu kuljettajana oli melko tarkalleen kolme vuotta sitten SM Pohjanmaa Rallissa.

– Kyllä tässä on kaiken aikaa edellisestä kisasta asti miettinyt, että kiva olisi ajaa; ei se polte ole sinällään kadonnut. Talvella tunne alkoi voimistua ja pohdiskelin, että kesällä se olisi mukavampi toteuttaa ja nyt kalenterit osuivat kohdalleen. Vuonna 2020 Latviassa tullut rajumpi kaato osaltaan on vaikuttanut omien realiteettien hahmottamiseen ajouran osalta, kertoo Pynnönen tiedotteessaan.

Viime vuosina Ville ”Pynski” Pynnönen on toiminut ralliasiantuntijana Yle:n Ralliradiossa, sekä Ralli SM:llä ja ansiokkaasti toiminut myös erikoiskoehaastattelijana. Viime kaudella Pynnönen nähtiin istumassa muutamassa kilpailussa myös kartanlukijana. Näkemys ralleista on kaiken tämän myötä leventynyt entisestään.

– Uskoisin ajattelevani lajista nyt kokonaisvaltaisemmin. Takuulla arvostan karttureita vielä entistäkin enemmän. Tässä kun on taukoa ollut kisaamisesta ja ikääkin tullut lisää, varmaan sellainen kypsyys, realismi ja armollisuus itseä kohtaan on enempi läsnä kuljettajana.

– Lauantaina varmaan kypärää päähän vetäessä se kilpailuhenkisyys sieltä nousee, mutta tiedostan, etten ole näillä kilometreillä yhtä nopea kuski kuin vaikkapa neljä vuotta sitten, Pynnönen toteaa.

Tulevaa viikonloppua varten testit ajettiin viime sunnuntaina ja jos kuljettajan äänestä läpi kumpuavasta hymystä voi vetää johtopäätöksiä, oli kokemuksessa riemu vahvasti läsnä.

– Auto on kyllä hieno, hyvinkin sellainen joksi sitä kuvittelin. Sunnuntain 40 kilometrin testin perusteella sanon, että tykkään autosta todella paljon. Ihmettelen mikseivät Rally3-autot ole yleistyneet enemmän. Viime vuonna testasin Fordin vastaavaa ajokkia ja tykkäsin siitäkin kovasti. Hinnan ja laadun suhde on näissä todella hyvä, Pynnönen vertaa. 

Rantarallissa Pynnöstä ei ole koskaan aiemmin nähty edes katsojana, joten seutukuntaan tutustumista tulee nyt nuotituksen ja kilpailemisen muodossa.

– Oman ajon suhteen odotukset eivät ole niinkään missään sijoituksessa, kunhan jonkinlainen hyvä vauhti saadaan päälle ja päästään nautiskelemaan, sekä kyyti olisi edes vähän alueella. Testeissä ekan ja viimeisen vedon ero ei ollut mikään tolkuton, nuotista ajaminen ei sentään ole siis unohtunut aivan tyystin.

– On mukavaa, että Mannisenmäen Ville lähti kyytiin. Oikein hyvää palautetta ja sellaista ammattimaista rauhallisuutta Ville tarjoaa viereltä. Mukavalla tavalla pilke silmäkulmassa, mutta jämäkästi. Sopiva balanssi kaiken tämän kisataukoilun huomioiden, Pynnönen kiteyttää.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com