MOTORSPORT

Pynnönen Skodalla Pohjanmaa Ralliin – 33:n Suomen MM-rallin Hantunen kartturiksi

Rallin SM-sarjassa toukokuussa Kouvolan osakilpailussa debytoinut Ville Pynnönen jatkaa TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5 -auton puikoissa myös seuraavassa osakilpailussa Seinäjoella ja kartanlukijaksi Pynnösen kyytiin hyppää yksi Suomen kokeneimmista karttureista, Timo Hantunen.

Aiemmin ahkerasti rallisprintin parissa kilpaillut Ville Pynnönen, 21, hyppäsi toukokuussa Kouvolan SM-rallissa TGS Worldwide -tiimin nelivetoisen Skoda Fabia R5 -auton rattiin ja ajoi lisäluokassa junioreiden voittoon, sekä nappasi yleiskilpailusta 14. sijan.

– Kouvolan kilpailusta jäi hiukan ristiriitaiset tunnelmat. “Shakedownin” erittäin turhauttava, lähes kävelyvauhdista tullut kaato oli anteeksiantamaton virhe, mutta kisapäivä kokonaisuudessaan meni niin kuin suunniteltiin. Alussa tien luonteeseen sopeutuminen oli erittäin vaikeata, eikä jarrupaikat tahtoneet millään löytyä, minkä johdosta tulokset olivat alun pätkillä varsin heikkoja, Pynnönen kertaa Kouvolan tapahtumia tiedotteessaan.

Mitä enemmän Pynnönen sai kilometrejä ajetuksi Skodalla, niin sitä paremmin ajaminen alkoi luonnistua ja kahden viimeisen erikoiskokeen suoritukseen Jyväskylän Urheiluautoilijoita edustava nuorukainen oli jo tyytyväinen.

– Kilpailun edetessä päästiin jo kahden viimeisen erikoiskokeen ajoissa kymmenen parhaan joukkoon (yleiskilpailussa), mitä pidän vähäiseen kahden nuottikisan kokemukseen nähden varsin hyvänä suorituksena, Pynnönen sanoo.

 

Selivaara logo 2017

 

“Tulokset ovat sitä mitä ollaan ansaittu”

Pynnönen jatkaa Skodalla myös rallin SM-sarjan seuraavassa osakilpailussa, Pohjanmaa Rallissa. Sitä ennen luvassa on testiä kahden päivän ajan, joissa Pynnönen erityisesti aikoo keskittyä nuotteihin. Kartanlukijaksi Seinäjoella Pynnösen vierelle hyppää kokenut Timo Hantunen. Tiedotteen mukaan kartanlukijan vaihdoksen taustalla ei ole mitään dramatiikkaa, vaan tarkoituksena on hankkia kokemusta ja erityisesti opia myös kartanlukijan puolelta.

– Nuottini on vielä erittäin yksinkertainen, eikä kuvaa tietä parhaimmalla mahdollisella tavalla, mutta silti suurin tekijä on saada luotto jo tähän nuottiin. Siksi on erittäin tärkeätä, että pääsen ajamaan pienen verran testiä kahdella eri tiellä, jotta se nuotista ajaminen olisi luontevampaa. Hantunen tulee olemaan juuri tässä aihealueessa erittäin suuri apu, jotta saisin enemmän luottoa nuotista ajamiseen, Pynnönen korostaa.

Hantunen on yksi Suomen kokeneimmista kartanlukijoista, joka on kilpaillut rallin parissa jo viidellä eri vuosikymmenellä. CV:stä löytyy muun muassa uskomattomat 33 Suomen MM-rallia. Hantunen on urallaan lukenut nuotteja niin Juha Kankkuselle, Mika Arpiaiselle, Antero Laineelle, Minna Sillankorvalle, Tommi Mäkiselle, Sebastian Lindholmille, Jarmo Kytölehdolle, Mikko Hirvoselle, kuin Jouni Ampujallekin, ja tässä oli kaikista kuljettajista vasta murto-osa.

Pynnönen sanoo tiedotteessaan, että tavoite Seinäjoelle on sama kuin oli Kouvolaankin, päästä maaliin, hankkia kokemusta ja pyrkiä saamaan nousujohteinen ajosuoritus.

– Pohjanmaa Rallissa yritetään jatkaa siitä, mihin jäätiin Kouvolan viimeisillä erikoiskokeilla. Silti mitään erityisiä tavoitteita edelleenkään ei ole. Tärkeintä on saada maksimaalinen oppiminen. sekä ajamisen, että nuotin osalta. Tulokset ovat sitten kilpailun loputtua sitä mitä ollaan ansaittu, Pynnönen päätti.

Perjantaina ja lauantaina 15.-16. kesäkuuta ajettavan Pohjanmaa Rallin kokonaispituus on noin 350 kilometriä, josta kahdeksan erikoiskokeen osuus on noin 115 kilometriä.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com