Raimo Kulli ei hätkähtänyt mediamylläkkää – tavoitteena voitto Botniaringillä

9.6.2016 / 14:55
Raimo Kulli lähtee tavoittelemaan toista voittoaan viikonlopun Botniaringin kisasta. (Kuva: Marika Koliseva)

[ A- ] / [ A+ ]

Porsche GT3 Cup Challengen virolainen kuljettaja Raimo Kulli koki kenties yhden elämänsä isoimmasta mediamylläkästä, kun miehen voitto sekä varsinkin sukunimi herättivät laajaa kiinnostusta suomalaisessa mediassa heti Ahveniston kilpailun jälkeen. Muun muassa iltapäivälehdet tekivät Kullista useamman jutun.

– Ei minua haitannut se mylläkkä millään tavalla. Saimme paljon näkyvyyttä tallille, mikä on hyvä asia. Tietysti se vähän harmittaa, että kilpailu ei juurikaan kiinnostanut lehdistöä, vaan sitten tartuttiin sukunimeen ja revittiin siitä monta juttua. Joskus aikoinaan mietin itsekin, että pitäisikö ajaa jollain muulla nimellä, mutta en näe siinä järkeä. En häpeä sukunimeäni yhtään ja jos siitä joku jaksaa vääntää vitsiä, niin vääntäkööt, Kulli sanoo.

Ahvenisto oli Kullille ja Est1Race-tiimille yllättävänkin menestyksekäs kilpailu, vaikka toisen lähdön kolarointi vaasalaisten kanssa veikin saumat tuplavoittoon.

– Ahveniston kisa meni yllättävänkin hyvin ja vauhtia löytyi heti alusta alkaen, vaikka en ollut hirveästi vielä ehtinyt kilometrejä saada alle tällä nykyisellä autolla. Ensimmäisen lähdön voitto oli tietysti hieno asia, mutta toisessa lähdössä kolarointi vei mahdollisuudet ajaa toisestakin voitosta, Kulli kertoo.

Porsche GT3 Cup Challenge -sarjan kausi jatkuu toisella osakilpailulla Jurvan Botniaringillä 18. kesäkuuta. Botniaringin pitkä, jouhea ja nopea rata pitäisi sopia Kullin luokka 4:n Porschelle syheröistä Ahvenistoa paremmin.

– Ahvenistolla en päässyt käyttämään edes kaikkia vaihteita ja siellä luokka 3:n autot pystyivät kiihdyttämään ketterämmin. Nyt Botniaringin pitkillä suorilla ja jouheissa mutkissa meillä luokka 4:n autoilla ajavilla pitäisi olla etu puolellamme, joten voitosta lähden Jurvaan ehdottomasti taistelemaan, Kulli toteaa lopuksi.

Lähde: Porsche GT3 Cup Challenge Finlandin tiedote


Facebook kommentit