MOTORSPORT

Raimo Niemi 24h-kisaan Tsekin Brnoon – tietenkin Porschella

Suomen Porsche GT3 Cup Challenge -sarjassa kuluneella kaudella pronssille ajanut kauhajokelainen Raimo Niemi kilpailee tulevana viikonloppuna arvostetussa Hankook 24H Epilog -sarjan kauden viimeisessä osakilpailussa, joka ajetaan Tshekin Brnon radalla. 

Niemi ajaa 24 tunnin kestävyyskilpailun Est 1 Racingin riveissä ja hänen lisäkseen tiimiin kuuluu myös neljä muuta kuljettajaa. Heistä tunnetuin lienee virolainen Raimo Kulli, joka ajoi Porsche GT3 Cupissa hopealle. Niemen ja Kullin lisäksi tiimiin kuuluvat virolaiset Toomas Annus ja Raivo Tamm sekä ranskalainen Thomas Padovani. Tiimi ajaa kilpailussa Porsche 991 GT3 Cup -autolla.

Raimo Niemen mukaan kilpailuun osallistuminen ei ole ollut mikään hetken mielijohde, vaan valmistautuminen aloitettiin jo viime kesänä.

– Porsche GT3 Cupin Botniaringin toisen osakilpailun yhteydessä tätä alettiin viritellä ja virolaisten puolelta Toomas Lambin on kerännäyt tiimin kasaan. Auto on muuten periaatteessa sama kuin Suomen sarjassa, mutta täällä meillä on käytössä muun muassa ABS-jarrut ja pikatankkaus. Lisäksi kun sarjan sponsorina toimii Hankook, niin tietysti käytämme heidän renkaita. 24 tuntia on myös sen verran pitkä aika, että meillä on ollut Juha Annala auttamassa valmistautumisessa ja tässä on esimerkiksi menty tietyllä ravitsemusohjelmalla viimeisen viikon verran, Brnon radalta tavoitettu Niemi kertoo.

Perjantaina Brnossa ajettujen ensimmäisten harjoitusten jälkeen tunnelma tiimissä oli jo korkealla.

– Tämä on todella hieno ja luonteikas rata. Täällä on niin vauhdikkaita osuuksia kuin upeita korkeuserojakin ja lisäksi osa mutkista on kallistettu, mikä tuo kivan lisämausteen niiden ajamiseen. Lisäksi meillä on kohtalaisen tasainen kuskiporukka tässä kasassa, mikä on helpottanut esimerkiksi strategian tekoa. Tämmöisissä kilpailussa täytyy pitää kirkkaasti mielessä, että näitä ei voiteta ensimmäisten kierrosten, saati edes ensimmäisten tuntien aikana, joten asennoitumisen pitää olla kohdallaan, Niemi painottaa.

Perjantaina Brnossa on vielä edessä aika-ajot ja varsinainen 24 tunnin -kilpailu alkaa huomenna lauantaina 15. lokakuuta kello 13.00 Suomen aikaa. Niemellä ja Est 1 Racingillä tavoite on kristallinkirkas.

– Maltilla pitää lähteä liikenteeseen ja tavoite on nähdä ruutulippu sitten sunnuntaina, eli maaliin halutaan ehdottomasti päästä, Niemi toteaa.

Lähde: Relaa Racingin tiedote

Lue myös Joonas Lappalainen tavoittelee Audi-mestaruutta

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com