MOTORSPORT

Rajala otti tiukan otteen SRC:n mestaruuteen, Haapamäellä epäonnea – “Se lähtö oli sitten siinä”

Rallicrossin SM-sarjan kauden finaaliviikonloppu on parhaillaan käynnissä Kouvolan Tykkimäessä. SRC-luokan mestaruustaistelussa koettiin dramatiikkaa jo alkuerissä, kun Henri Haapamäki kärsi rengasrikon.

SRC-luokan Suomen mestaruudesta tiukimmin taistelevat Joni-Pekka Rajala, sekä Henri Haapamäki olivat Kouvolassa ensimmäisissä alkuerissä sijoilla kaksi ja neljä. Nopeimman ajan tulostaululle löi pistekolmonen Mika Perttula, jonka nousu vielä Suomen mestariksi viimeisessä osakilpailussa vaatisi kärkikaksikon Rajala-Haapamäki romahdusta Kouvolassa.

Toisissa alkuerissä Haapamäki oli ylivoimainen lyöden Rajalan lähes kahdella sekunnilla, kun taas Perttula jäi yhdeksänneksi. Tässä kohtaa tilanne oli jo se, että mestaruudesta taistelevat enää Rajala ja Haapamäki. Kolmansissa alkuerissä Perttula palasi jälleen kärkipaikalle, Rajala oli toinen häviten peräti kolme sekuntia, mutta todellinen epäonnen soturi oli jälleen kerran Haapamäki.

– Kyllä tässä porua pidätellään. Kolmannessa alkuerässä lähti rengas vanteelta ja se lähtö oli sitten siinä. Pääsin maaliin kyllä. Harmittaa, kun sain huippustartin, oli kovia kavereita rinnalla ja pääsin kärkeen, vetämään yksin. Olisi tehnyt maukasta pistetilanteelle, mutta valitettavasti se jälleen kerran kääntyi näin, avauskierroksella rengasrikon kärsinyt Haapamäki kommentoi tuoreeltaan kolmannen alkuerän jälkeen UrheiluUutiset.comille.

Haapamäen sijoitus oli vasta 18. ja sijoitus alkuerien kokonaistuloksissa putosi neljänneksi. Perttula kirjasi alkueristä suurimman pistepotin ja Rajala oli toinen. Sarjapisteissä Rajalan ero Haapamäkeen kasvoi kahdella pisteellä ja on nyt ennen semifinaaleja kuusi pistettä.

– Nyt mahdollisuudet on enää siinä, että muille käy jotain. Mutta ei parane miettiä sen enempää, loppuun saakka niitataan täysillä ja katsotaan mikä on tulos, Haapamäki totesi pettymyksen keskellä kääntäen katseet jo semifinaaleihin.

Myöskään Rajala ei suostunut vielä alkuerien jälkeen ottamaan vastaan mestaruusonnitteluja, kokenut kilpailija tietää, että rallicrossissa kaikki on aina mahdollista ja pisteet jaetaan vasta viimeisen lähdön jälkeen.

– Vielä on leikki kesken. Pari pistettä saatiin nyt lisää kaulaa. Nyt kun pääsisi vain finaaliin. Samassa semifinaalilähdössä ollaan “Henkan” kanssa ja rinnakkain, Rajala hymyili.

SRC-luokan semifinaalit

Semifinaali 1

Mika Perttula
Tomi Koirikivi
Antti Suutarinen
Olli Lahti
Anssi Valkonen
Christian Jensen

Semifinaali 2

Joni-Pekka Rajala
Henri Haapamäki
Mikko Kulmala
Toni Niemi
Raimo Kauttio
Esko Harju

Teksti: Jari Hotti, Kouvola – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com