MOTORSPORT

Rajala tyytyväinen Ruotsin vierailuunsa – “Hyvä reissu ja hyvä kisa takana”

Joni-Pekka Rajalan vierailu Ruotsiin ja länsinaapurimme rallicrossin mestaruussarjan kauden finaaliosakilpailuun viime lauantaina ei tuonut kahdessa luokassa urakoineelle porilaiselle palkintosijoituksia, mutta Rajala oli kuitenkin tyytyväinen reissunsa antiin.

Joni-Pekka Rajala on jo usean vuoden ajan ollut tunnettu siitä, että hän urakoi kauden aikana useita eri sarjoja useassa eri lajissa. Tällä kaudella Rajalan kilpailukalenteria ovat pitäneet kiireisenä rallicrossin SM-sarjan lisäksi vierailu rallicrossin MM-sarjassa, jääratakilpailut viime talvena, jokamiehenluokan kilpailut, sekä viime viikonloppuna Ruotsissa ajettu rallicross-kilpailu Kalixin noin kilometrin mittaisella moottoriradalla.

Kyseessä oli rallicrossin Ruotsin mestaruussarjan kauden viimeinen osakilpailu ja Rajala osallistui kilpailuun kahdessa luokassa, Supernationell-, sekä 2400-luokassa. Ensin mainittu luokka vastaa Suomessa SRC-luokkaa, kun taas jälkimmäinen on Ruotsin vastine kotimaiselle Autokrossi-luokalle. Supernationell-luokassa Rajala kilpaili Pasi Poikkimäen Ford Fiestalla ja 2400-luokassa puolestaan SM-sarjasta tutulla oman tallin mustalla Datsun Finn -autolla.

Supernationell-luokassa Rajala kirjautti alkuerissä omista lähdöistään sijoitukset viides, voitto ja kolmas. Semifinaalissa sijoitus oli kolmas ja se tiesi finaalipaikkaa. Finaalista ei kuitenkaan menestystä tullut, kun Rajalan ohjastama Ford jäi heti startin jälkeen kahden auton väliin ja päätyi lopulta pääsuoralle katolleen. Loppusijoitus oli kuudes.

– Ensimmäisessä lähdössä suuttimen johto meni poikki, mutta toinen lähtö onnistui hyvin ja tuloksena oli 1,1 sekunnin pohjat. Fiesta oli tosi hyvä, nyt tosin tuli kattopellin ja puskurin vaihto eteen. Pyritään seuraavalla kerralla pitämään auto pyörillään, Rajala kommentoi kilpailun jälkeen.

2400-luokassa Rajala ajoi alkuerissä lähtösijoitukset toinen, toinen ja kuudes (pyörähdys). Kun semifinaalissa sijoitus oli neljäs, niin päivän toista finaalipaikkaa ei ajamalla tullut. Rajala jäi kolmannesta sijasta omassa semifinaalilähdössään reilun sekunnin päähän. Finaalipaikka tosin oli lähellä aueta varasijan kautta, kun yksi finalisteista jätti lähtöruudukkoon saapumisen varsin myöhäiseksi.

– Ihan viime hetkillä, vain viisi ja puoli sekuntia ennen ajan täyttymistä, ehti mukana ollut ruotsalaiskuski lähtöruudukkoon. Datsun kulki koko kisan odotetusti ilman mitään murheita ja lopputulokseen voi noin kovassa joukossa olla tyytyväinen, viimeisen kilpailunsa tällä autolla ajanut ja lopputuloksissa seitsemänneksi sijoittunut Rajala kehui.

Jukka-Pekka Peltokangas, kilpailun toinen suomalaisosallistuja, jäi 2400-luokan semifinaalilähdössään viidenneksi, eikä selviytynyt finaaliin. Rajala oli tyytyväinen Ruotsin reissuunsa.

– Kaiken kaikkiaan hyvä reissu ja hyvä kisa takana. Suuret kiitokset Pasi Poikkimäelle Fiestasta ja mahdollisuudesta olla mukana.

Tänä vuonna Rajala sijoittui rallicrossin SM-sarjassa sekä SRC-, että Autokrossi-luokassa SM-hopealle. Tulevana viikonloppuna Rajala nähdään Joensuussa ajettavassa jokamiehenluokan EVK-liigan kilpailussa Honkajoen MK/UA:n Team Volvo-Racingin joukkueessa. Eikä alkusyksyn kilpailukiireet hellitä vielä siitäkään seuraavana viikonloppuna, sillä 15.-16. syyskuuta edessä on rallicrossin EM-sarjan osakilpailu Latviassa Ari-Pekka Niemen Supercar-luokan Ford Fiestalla.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com