Rallia ja jääkiekkoa, Markkasella kiireinen arki – “Tähtäin FFFS-valintatilaisuudessa”

13.2.2019 / 16:02
Kalle Markkanen kilpailee Peugeotilla (Kuva: Kalle Markkasen tiedotus).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossista ralliin vuoden 2018 alussa vaihtanut Kalle Markkanen on asettanut kovat tavoiteet kauteen 2019. Markkasen tähtäin on asetettu kesän Flying Finn Future Star -valintatilaisuuteen.

Rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailussa Rovaniemellä tammikuun viimeisenä viikonloppuna SM3-luokassa viidenneksi sijoittunut Kalle Markkanen, 19, osallistui viime viikonloppuna Laukaan ympäristössä ajettuun Peurunkaralliin. Markkanen yhdessä kartanlukijansa Kim Lehtolan kanssa ajoi lisäluokassa 28 ja sijoittui Henri Hokkalan voittamassa luokassa kolmanneksi.

– Ajoimme kilpailun uuden säännön leveämmällä renkaalla, koska halusimme nimenomaan valmistautua Kouvolan SM-ralliin. Peurungassa kapeampi rengas olisi ilman muuta toiminut paremmin. Kouvolaan on nyt luvattu samanlaista keliä ja näyttää siltä, että sielläkin on luvassa loskaiset ja pöperöiset tiet. Peurungan kilpailu oli hyvä testi Kouvolaa varten, Markkanen sanoo tiedotteessaan.

Viime vuonna rallin SM-sarjassa debytoinut ja SM3-luokassa viisi SM-rallia ajanut Markkanen on asettanut tälle kaudelle kovat tavoitteet. AKK:n rallin valmennusryhmään Markkasta ei valittu, mutta kesällä järjestettävässä Flying Finn Future Star -valintatilaisuudessa Markkanen haluaa olla mukana. Se edellyttää sitä, että Markkasen täytyy olla viiden SM-rallin jälkeen SM3-luokan pisteissä kuuden parhaan joukossa.

Sen lisäksi, että kuljettajan pitää olla viiden SM-rallin jälkeen pisteissä kuuden parhaan joukossa, ei kuljettaja saa olla syntynyt ennen 1. tammikuuta 1994. Tänä vuonna valintatilaisuuteen pääsystä Markkasen lisäksi taistelevat Ajari Piironen, Aleksi Röyhkiö, Arttu Lähdeniemi, Joonas Huovinen, Lauri Joona, Roni Kauppi, sekä Sami Pajari.

– En päässyt tälle kaudelle mukaan (rallin) valmennusryhmiin, kun rallikokemus on vielä vähäinen, vaikka ajokokemusta onkin jo toistakymmentä vuotta. Aion pärjätä kilpailuissa ja päästä mukaan valintatilaisuuteen. Se on seuraava tähtäin, aiemmin AKK:n rallicross-valmennusryhmässä mukana ollut Markkanen korostaa.

Flying Finn Future Star -kilpailussa on tänä vuonna kaksi palkintoa. Viiden SM-rallin jälkeen valintatilaisuudesta valituksi tullut kuljettaja saa täydellisen kilpailupaketin elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettavaan Suomen MM-ralliin. Rallin SM-sarjan kauden päätteeksi valitaan vielä yksi kuljettaja, joka osallistuu kaudella 2020 junioreiden MM-sarjaan. Selvää on, että sama kuljettaja voi tulla valituksi niin kesällä, kuin kauden jälkeenkin.

Sen lisäksi, että Markkasella on vahva rallicross-tausta ja nyt nuorukainen hakee menestystä rallin puolelta, niin pelaa Markkanen myös jääkiekkoa Suomi-sarjassa, Kiekko-Espoon A-nuorten joukkueessa.

– Jääkiekkoharrastus tukee rallia hyvin, kun koordinaatio ja kropan hallinta on hereillä koko ajan. Kiirettähän tässä tietysti pitää, kun pelejä on kaksi viikossa ja siihen kolmet jäätreenit päälle. Lisäksi harjoittelemme myös rallia lähes joka viikonloppu. Palasimme Peurungasta lauantai-iltana puoliltaöin ja aamulla olimme jo ennen yhdeksää joukkueen kanssa matkalla Vierumäelle otteluun, Markkanen taustoittaa.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit