MOTORSPORT

Rallicross-kausi huipentuu Afrikan osakilpailuun – Grönholm hakee jatkoa Saksan menestykselleen

Rallicrossin MM-sarjan kauden päätösosakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Kapkaupungissa, Etelä-Afrikassa. Kyseessä on historian ensimmäinen kerta, kun rallicross esiintyy Afrikan mantereella.

GRX-tallin Niclas Grönholm lähtee kauden 12. MM-osakilpailuun tavoittelemaan samaa vauhtia, jota hän esitti edellisessä osakilpailussa Saksassa, jossa Grönholm ylsi ensi kertaa finaaliin Ford Fiestallaan.

– Ihan hyvät fiilikset lähteä Etelä-Afrikkaan, vaikka tässä onkin tullut taukoa Saksan jälkeen. Ajohommat kyllä maistuu, sillä finaalipaikka ja viides sija Saksassa teki kyllä hyvää. Pieniä kysymysmerkkejä on radan suhteen. Se taitaa olla kaikille uusi, joten sikäli sama juttu jokaiselle. Katsotaan sitten miten siellä lähtee kulkemaan, ei sitä oikein osaa odottaa mitä on edessä, Grönholm tuumii.

Saksassa Grönholm löi karsintaerässään mm. Sebastien Loebin ja se tietysti sytytti niin kuljettajan, kuin tallipäällikkö Marcus Grönholmin. Nuorukaisen otteet olivat vakuuttavat finaalipäivänä ja sitä fiilistä Grönholm ajaa takaa myös Kapkaupungissa. Kauden viimeistä edellinen osakilpailu ajettiin reilu kuukausi sitten. Tauon aikana Grönholm on pitänyt virettä yllä keskittymällä fyysisiin harjoitteisiin.

– Kauden lopulla on oma vauhti parantunut siihen tahtiin, että nyt pitäisi kolkutella finaalipaikkoja. Tavoitteena on päästä kaksi päivää samaan vauhtiin kuin Saksassa. Tiimi on tehnyt hienoa työtä auton kanssa ja toivotaan, että kaikki onnistuu Afrikassa suunnitellusti, Grönholm sanoo.

Etelä-Afrikan osakilpailun kaksi ensimmäistä karsintakierrosta ajetaan lauantaina. Sunnuntaina vuorossa on kaksi karsintaerää lisää, jonka jälkeen 12 parasta jatkaa ratkomaan kuutta jaossa olevaa finaalipaikkaa.

Teksti: GRX Teamin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com