MOTORSPORT

Rallicrossin EM-kultamitalisti mukaan Legendsien Harrastesarjaan

Rallicrossin viisinkertainen Euroopan mestari Matti Alamäki ajaa tulevana kesänä Legends Harrastesarjan Golden Masters -luokassa.

Porilainen Alamäki, 67, osallistuu sarjaan Iceboys Racingin kalustolla. Alamäki on rallicrossin lisäksi voittanut kaksi Suomen mestaruutta jääradalla, osallistunut Paris-Dakar -ralliin ja ajanut Euroopan ja kotimaan asfalttiradoilla.

Alamäen nimi tuli kaikille tutuksi 80-luvulla, monella on muistoissa crossiradoilla nähdyt rajut taistelut norjalaisen Martin Schancen kanssa, sama periksiantamaton ja voitonhaluinen mieli kipinöi edelleen porilaisen tyynen kuoren alla.

– Mun koko elämä on ollut motorsportia. Nyt aloin funtsimaan, että jos jotain alkaa vielä ajamaan, ei kannata kovin montaa vuotta odotella. Valinta oli Legends, koska se on hieno ja kustannustehokas luokka, mukana on paljon autoja ja saa varmasti ajaa kilpaa.

– Kuuleman mukaan Raskun Jussi ja ehkä muitakin vanhoja crossikuskeja on tulossa mukaan. Haluan esimerkilläni yllyttää sinne muitakin kokeneita motorsportmiehiä, saadaan hyvät mäiskeet aikaan.

– Soralla ja jäällä olen ajanut Legendsillä, ja yksi ykköspyttykin on hyllyssä, se tuli Tampereella jossain 35 asteen pakkasessa ajetusta Legendsien pistejäärata -kilpailusta. Asfaltilla ajoin ensimmäisen kerran silloin kun autot olivat juuri tuotu Suomeen, oltiin Kari Tiaisen ja Pasi Hägströmin kanssa kartingradalla tekemässä Ruutulippu -ohjelmaan esittelyä.

Alamäen tavoite on taistella Golden Masters-luokan mestaruudesta.

– Tosissaan ollaan, tein Iceboysin kanssa sopimuksen autosta; haen keväällä ja palautan syksyllä, pidän autosta itse huolta kesän ajan. Ajamaan menen heti kun vain pääsee, en ole aiemmin ajanut iso asfalttirataa, mutten näe sitä miksikään ongelmaksi, pitää vain saada hyvät testit alle ja auto säätöihin.

– Mukana on monta kovaa kuskia, tosissaan saa mennä jos meinaa Golden Mastersin voittaa, mutta mestaruus on tavoitteena. En mä kakkospytystä lähde ajamaan, Alamäki viitoittaa.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com