Rallicrossin MM-finaali: Latvian häpeälliset tapahtumat loivat huikean jännitteen

9.11.2019 / 10:35
Timmy Hansen, Kevin Hansen vai Andreas Bakkerud? Vuoden 2019 maailmanmestari (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Killarneyn radalla Kapkaupungissa, Etelä-Afrikassa. Kuljettajien mestaruustaistelusta on tulossa eeppinen, sillä himoitusta tittelistä taistelee vielä kolme kuljettajaa: Hansenin veljekset Timmy, sekä Kevin ja Andreas Bakkerud.

Koskaan aiemmin ei vuonna 2014 käynnistyneessä rallicrossin MM-sarjassa olla nähty näin tiukkaa mestaruustaistelua kuin tänä vuonna, eikä koskaan aiemmin kolme kuljettajaa ole ollut taistelemassa mestaruudesta vielä kauden viimeisessä osakilpailussa. MM-pistejohtajana finaaliin lähtee Timmy Hansen, 27, mutta vain yhden pisteen erolla ennen Andreas Bakkerudia, 28, Kolmantena pisteissä oleva Kevin Hansen, 21, on puolestaan jäänyt veljestään kahdeksan pistettä.

Tänä vuonna rallicrossin MM-sarjassa on nähty peräti kuusi eri osakilpailuvoittajaa yhdeksässä ajetussa osakilpailussa ja heistä vain Timmy Hansen on pystynyt voittamaan useammin kuin kerran. Hansenin veljeksistä vanhempi painos on yltänyt tänä vuonna neljään osakilpailuvoittoon, mutta tilastoista ei löydy kuitenkaan yhtään kakkos- tai kolmossijaa. Bakkerudilla (1-2-2) ja Kevin Hansenilla (1-3-1) molemmilla on viisi palkintosijoitusta.

– Tämä on ollut tähän mennessä urani paras kausi, joka on kuitenkin samalla ollut myös melkoista vuoristorataa. Abu Dhabin avauksessa oli se iso kolari ja Kanadan osakilpailu oli minulle vaikea. Toisaalta olen voittanut neljä osakilpailua tänä vuonna, mikä on ollut uskomatonta, Timmy Hansen kertaa kauttaan tähän asti.

Tuo Abu Dhabin iso kolari kauden avauksessa oli eräällä tavalla koko kaudelle suuntaa antava tapaus. Timmy Hansen ja Bakkerud starttasivat kauteen 2019 suurimpina mestarisuosikkeina, mutta molempien kauden avaus päättyi isoon pettymykseen. Timmy ei pystynyt kolmannessa alkuerälähdössä sattuneen kolarin jälkeen enää kilpailua jatkamaan, kun taas Bakkerudin suoritus hylättiin. Suurimmat mestarisuosikit olivat avausosakilpailun jälkeen pisteissä vasta sijoilla 11. ja 15.

Timmy Hansen lähtee “kuntopuntarin” valossa finaalikilpailuun parhaassa iskussa, alla kun on voitot kahdesta edellisestä osakilpailusta, Ranskasta, sekä Latviasta. Rallicrossista kun on kyse, missä pelkästään finaalimenestys ei riitä, vaan tarvitaan myös onnistumisia alkuerissä, sekä semifinaalissa, kolmaskaan peräkkäinen voitto ei välttämättä Timmylle mestaruuteen riitä, jos Bakkerud esimerkiksi alkueristä keräisi selkeästi isommat pisteet.

– Ilman muuta Kapkaupungissa minun täytyy yrittää voittaa taas. Mestaruustaistelu on niin tiukka, että kaikki keskittyminen täytyy vain pitää siinä, että on kilpailussa hyvällä suoritustasolla. Pitää myös olla fiksu ja välttää ottamasta turhia riskejä. Kuljettajien vinkkelistä katsottuna, mestaruustaistelu on niin tiukkaa, ettei mihinkään erikoisiin taktiikoihin ole varaa. Se kuka on Kapkaupungissa paras, on mestari, Timmy Hansen ennakoi.

 

Timmy Hansen on yksi MM-sarjan menestyneimmistä kuljettajista, joilta puuttuu vielä mestaruus (Kuva: RPF).

 

“Hänellä on erinomainen mahdollisuus”

Timmy Hansenin tavoin myös Bakkerud on yksi niistä harvoista kuljettajista, jotka ovat osallistuneet rallicrossin MM-sarjan historian jokaiseen osakilpailuun. Edellinen osakilpailu Latviassa syyskuussa oli MM-sarjan historian 70. joten MM-pisteiden kärkikaksikko lähtee metsästämään uransa ensimmäistä rallicrossin maailmanmestaruutta uran 71. MM-osakilpailusta.

– On upeaa, että meillä on vielä Kapkaupungissa mahdollisuus voittaa mestaruus. En usko, että taistelu siitä on ohi ennen kuin ruutulippu finaalissa on heilunut, Bakkerud ennakoi.

Bakkerudilta löytyy palkintokaapista kaksi MM-pronssia, vuosilta 2016 ja 2018, kun taas Timmy Hansen sijoittui MM-sarjassa hopealle vuonna 2015. Siinä missä Hansenin veljekset ovat molemmat edenneet Etelä-Afrikassa kahtena edellisenä vuonna aina finaaliin asti, Timmy ajoi kaksi vuotta sitten toiseksi, ei Bakkerud ole finaaliin tässä eksoottisessa kauden finaaliosakilpailussa yltänyt vielä kertaakaan.

– Peugeotit ovat olleet viime vuosina Killarneyn radalla todella nopeita, mutta olemme tehneet autoomme joitain muutoksia, joiden toivomme auttavan tulevassa kilpailussa. Jos onnistun starteissa ja teen mahdollisimman vähän virheitä, olen vahvoilla voittamaan, Bakkerud vakuuttaa.

Selvää on, että Etelä-Afrikan osakilpailussa kaikkien katseet kiinnittyvät mestaruudesta taisteleviin kuljettajiin. Siinä missä Hansenin veljekset ajavat samassa tallissa, tarjoaa Bakkerudille apua tulevassa kilpailussa norjalaisen brittiläinen tallikaveri, rallicrossin pahaksi pojaksikin kutsuttu Liam Doran.

– Liam on minun puolellani, me kilpailemme tallina ja voitamme, sekä häviämme yhdessä. Tämä kilpailu on meille molemmille tärkeä. Tallimme, The Monster Energy RX Cartel, tarvitsee hyvän päätöksen tähän kauteen. Yksi asia on varmaa: joka kerta kun nimeni on lähtölistalla, ajan vain voitosta, Bakkerud korostaa.

Siinä missä samaa tallia edustavat Hansenin veljekset ajavat molemmat mestaruudesta, pääsee Doran Bakkerudin tallikaverina lähtemään viimeiseen osakilpailuun käytännössä “ei-mitään-hävittävää” tilanteesta.

– Tottakai haluan, että Andreas voittaa mestaruuden, hän on minun tallikaverini. Joten taktiikkaa mietitään jokaiseen lähtöön sen hetkisen tilanteen mukaan. Andreaksen täytyy pysyä viileänä, paineiden alla sulaminen tässä kilpailussa ei ole vaihtoehto. Tallimme ansaitsee tämän ja Andreas ansaitsee tämän. Meidän täytyy vain pitää homma kasassa, Doran kommentoi.

Hauska yksityiskohta on muuten se, että 32-vuotias Doran kilpaili rallicrossin EM-sarjassa vuonna 2010 Timmyn ja Kevinin isän Kenneth Hansenin tallissa ja nappasi 1-divisioonasta yhdeksän vuotta sitten EM-pronssia. Doran luottaa vahvasti siihen, että Bakkerud kruunataan mestariksi tänä viikonloppuna.

– Hänellä on erinomainen mahdollisuus. Timmy ei tule olemaan helposti voitettavissa, eikä varmasti tule luovuttamaan ilman kunnon taistelua, mutta juuri siksihän me olemme täällä. Toivon, että pystyn ottamaan häneltä (Andreas) hieman paineita pois harteilta niin, että teen hyvää tulosta ja annan Andreakselle sitä myöden tilaa hengittää. Tallin kannalta haluan tätä mestaruutta ihan yhtä paljon kuin Andreas haluaa, Doran vakuuttaa.

Samalla kun rallicrossin MM-sarjaan saadaan takuuvarmasti nyt uusi mestari, niin myös kolmatta kertaa ajettava Etelä-Afrikan osakilpailu tulee saamaan voittajalistaan uuden nimen, juhlihan Johan Kristoffersson voittoa tässä kilpailussa vuosina 2017 ja 2018. Bakkerud on urallaan voittanut seitsemän MM-osakilpailua, mutta vain yhden viimeisten kolmen kauden aikana. Kanadan voitto tänä vuonna oli Bakkerudille ensimmäinen ykköstila MM-sarjassa 980 päivään.

 

Andreas Bakkerud ei ole aiemmin urallaan yltänyt Etelä-Afrikan MM-osakilpailussa finaaliin (Kuva: RPF).

 

“Ei minulla ole mitään paineita”

Myös Kevin Hansen omaa edelleen hyvät mahdollisuudet maailmanmestaruuteen, vaikka pistekolmosena finaaliin lähteekin ja mestarikandidaateista selkeästi nuorin ja kokemattomin onkin. Nuoremman Hansenin taidoista erinomainen osoitus saatiin Titans RX -sarjassa, missä hän meni ja voitti mestaruuden, jättäen taakseen veljensä Timmyn, sekä rallicrossin MM-sarjan vuoden 2014 pistekakkosen Toomas “Topi” Heikkisen.

– Tämä kausi on ollut minun urallani paras kausi. Ei vain tulosten valossa, vaan myös kehityksessä kuljettajana, kuinka ymmärtää paremmin sen miten voin olla vieläkin parempi kuljettaja. Olen oppinut tänä vuonna enemmän, kuin kahdella edellisellä kaudella MM-sarjassa yhteensä. Toki olen tehnyt joitakin virheitä, muta olen myös nuorin kuljettaja, joka on mukana mestaruustaistelussa, Kevin Hansen muistuttaa.

Hansenin veljesten kilpailutyyliin olennaisena osana on ollut tilanteen salliessa erilaiset taktiikat ja vain harvoin on näitä kahta nähty samassa lähdössä taistelemassa toden teolla sijoista keskenään. Siinä missä Timmy ei näin tiukassa mestaruustaistelussa taktiikoiden varaan juurikaan laske ja usko, on Kevin eri mieltä.

– Ilman muuta taktiikat ovat tärkeitä. Tulen tekemään mitä vain sen eteen, että Hansenin nimi nousee tänä viikonloppuna maailmanmestariksi. Minulla, kuten ei myöskään Timmyllä tai Andreaksella, ole vielä maailmanmestaruutta urallaan, joten ei minulla ole mitään paineita tähän kilpailuun lähdettäessä ja se on hyvä asia. Menen vain ja yritän voittaa, se on ainoa asia mitä voin tehdä. Sitten katsotaan mihin se riittää, Kevin Hansen päätti.

Rallicrossin MM-sarjan historian toistaiseksi pienin piste-ero mestarin ja hopealle sijoittuneen kuljettajan välille nähtiin vuonna 2015, kun Petter Solberg voitti toisen mestaruutensa 26 pisteen erolla ennen Timmy Hansenia. Tuo “ennätys” tullaan varmuudella rikkomaan tänä vuonna ja olisihan se jo aika lailla “Hollywoodia”, jos vanha ennätys pistettäisiin uusiksi lähes identtisellä tavalla, eli norjalainen kuljettaja (Bakkerud) voittaisi mestaruuden Solbergin tavoin ja häviävä osapuoli kantaisi nimeä Hansen.

Historian ensimmäisen rallicrossin maailmanmestaruuden vuonna 2014 voittanut Petter Solberg varmisti mestaruuden kauden kolmanneksi viimeisessä osakilpailussa Italiassa. Piste-ero Heikkiseen ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua oli mestaruuteen riittävät 60 pistettä. Vuonna 2015 Solberg johti MM-sarjaa avausosakilpailusta aina kauden finaalin Argentiinan finaalin ruutulipulle asti voittaen toisen maailmanmestaruutensa. Solberg tarvitsi viimeisestä osakilpailusta vain viisi pistettä mestaruuden varmistamiseen ja ne hän keräsi onnistuneesti alkueristä.

Ruotsalaiset saivat ensimmäisen rallicrossin maailmanmestarinsa vuonna 2016, kun Mattias Ekström varmisti mestaruuden kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Saksassa sijoittumalla finaalissa viidenneksi. Kristoffersson jyräsi ylivoimaiseksi mestariksi kahtena vuonna peräkkäin, 2017 ja 2018. Ensimmäisen mestaruutensa Kristoffersson varmisti kauden kolmanneksi viimeisessä osakilpailussa ja sama toistui myös seuraavana vuonna.

Mikään järisyttävän suuri yllätys ei ole se, että vuosina 2017 ja 2018 MM-sarjan 24 ajetusta osakilpailusta uskomattomat 18 voittanut Kristoffersson pitää hallussaan MM-sarjan historian kahta ylivoimaisinta mestaruutta. Vuonna 2017 Kristoffersson vei mestaruuden nimiinsä 61 pisteen marginaalilla, kun taas viime vuonna piste-eroa toiseksi sijoittuneeseen kuljettajaan kertyi täysin käsittämättömät 93 pistettä, eli Kristoffersson olisi voinut olla kauden aikana sivussa kolmesta osakilpailusta voittaen silti mestaruuden.

 

Kevin Hansen, mestarikandidaattien triosta nuorin, lähtee Etelä-Afrikkaan pistekolmosena (Kuva: RPF).

 

“Audit työnsivät minut ulos radalta”

Vaikka Bakkerud ja Hansenin veljekset ovatkin esiintyneet yhdessä pitkän kilpailutauon aikana kaikissa yhteyksissä tyylikkäästi ja hymyillen, ennakoiden tulevaa finaalikilpailua yhdessä rintamassa niin kilpakumppaneina kuin kavereinakin, niin sanomattakin on selvää, että pinnan alle kytee jännite, joka räjähtäessään voi tehdä mestaruustaistelusta hurjaa katsottavaa.

Hansenin veljekset yhdistettynä vanhempiensa pyörittämään talliin kun eivät ole oikein koskaan varikolla nauttineet kovinkaan suurta suosiota muiden tallien silmissä ja tähän lisää vettä kiukaalle saatiin edellisessä osakilpailussa Latviassa. Tapahtumat, jotka jostain ihmeen syystä jäivät MM-sarjaa seuraavan median silmissä todella vähäiselle huomiolle, puhumattakaan FIA:sta ja heidän rangaistuskäytännöstään.

Latviassa syyskuussa lauantaina ajetuissa toisissa alkuerissä samaan lähtöön asettuivat Niclas Grönholm, Timmy Hansen, sekä kolme Audi-kuljettajaa, joista yksikään ei kuitenkaan ollut Bakkerud. Hansen jäi ensimmäisessä mutkassa kahden Audi-kuljettajan, Krisztian Szabon ja Robin Larssonin, väliin, pyörähti ja päästyään liikkeelle joutui hetkeä myöhemmin keskeyttämään.

Sunnuntaina ajetuissa kahdessa viimeisessä alkuerälähdössä Timmyn piti onnistua lähes maksimaalisella tavalla ja sen ruotsalaiskuljettaja myös teki, olemalla molemmissa alkuerissä nopein ja edeten lopulta semifinaalien kautta aina finaalin voittoon ja MM-pistejohtoon saakka. Neljännen alkuerälähdön jälkeiset kommentit Timmyn suusta kuitenkin edustivat jo sen verran kovia syytöksiä, että niihin olisi FIA:n odottanut puuttuvan, tavalla tai toisella.

– Se mitä tapahtui eilen, oli ehkä epäurheilijamaisinta kilvanajoa mitä olen koskaan nähnyt. Audit työnsivät minut ulos radalta. Vihdoinkin hän (Larsson) on ulkona ja poissa pelistä, kun minä olen takaisin pelissä mukana. Näytimme, että mitä tahansa he tekevätkään, he eivät meitä voita, Timmy jyrisi suorassa tv- ja verkkolähetyksessä neljännen alkuerän jälkeen.

Bakkerudin suosittu vlogi YouTubessa koostaa jokaisen MM-osakilpailun Bakkerudin vinkkelistä katsottuna ja selvää oli, että nämä tapahtumat mahtuivat mukaan myös Latvian koosteeseen. Bakkerudin, kuten muidenkin tallin jäsenten ilmeet Hansenin syytöksiä videolta katsoessa olivat epäuskoiset, mukaan mahtui myös hymyä ja päiden pyöritystä. “Kirsikkana” kakun päälle videolla nähdään myös Hansenien tallin työntekijän todella epäurheilijamainen ja ylimielinen käytös finaalin jälkeen, kun tämä haistattaa vi*tua Bakkerudin tallin mekaanikoille useaan kertaan.

Bakkerudin tallille kaluston vuokraava Mattias Ekström, rallicrossin vuoden 2016 maailmanmestari ja Bakkerudin eräänlainen neuvonantaja tänä vuonna, yrittää tilanteessa selvittää asiaa kyseisen Hansenin tallin työntekijän kanssa, mutta tuloksetta. Ekström sanoi myöhemmin eräässä lehtihaastattelussa, että ei ole tuollaiseen käytökseen törmännyt autourheilun parissa koskaan aiemmin pitkän ja menestyksekkään uransa aikana.

 

Niclas Grönholm on noussut tänä vuonna rallicrossin MM-sarjassa palkintopallille kolme kertaa (Kuva: RPF).

 

“Tottakai se on hieman surullista”

Suomalaiskuljettajia Etelä-Afrikassa mukana on neljä: MM-sarjan Supercar-luokassa kilpailevat Niclas Grönholm ja Jere Kalliokoski, kun taas RX2-sarjassa menestystä hakevat sarjan pistekakkonen Jesse Kallio, sekä edellisessä osakilpailussa Ranskan Loheacissa kauden ensimmäisen palkintosijoituksensa kolmannen sijan myötä napannut Sami-Matti Trogen.

Grönholmin mestaruusmahdollisuudet kuluvan kauden osalta ovat jo menneet, mutta pieni mahdollisuus mitaleille on vielä olemassa. Samalla Grönholmin isän Marcuksen pyörittämä GRX Taneco taistelee tallien MM-hopeasta Monster Energy RX Cartelia vastaan.

– Edellisestä, Latviassa ajetusta osakilpailusta, on aikaa jo kulunut niin paljon, että en malta odottaa, kun päästään taas tositoimiin Etelä-Afrikassa. Tottakai se on hieman surullista, että minulla ei ole tässä kilpailussa enää niin paljon panoksia pelissä, mutta toisaalta haluan päättää kauden huipputulokseen ja voittaa. Joten kaikki pistetään peliin, Grönholm vakuuttaa.

Grönholmille päättymässä oleva kausi on ylivoimaisesti uran paras tähän mennessä. Seitsemästä osakilpailusta inkoolainen on saavuttanut yhden osakilpailuvoiton ja yhteensä kolme palkintosijoitusta. Grönholmilla on eroa pistejohtaja Timmy Hanseniin ennen Etelä-Afrikan finaalia 30 pistettä, mutta hyvä on muistaa, että Grönholm oli alkukesästä sivussa kahdesta osakilpailusta sairausloman takia.

– Mieluiten sitä olisi ajanut tietysti vielä mestaruudesta, mutta nyt yritetään puskea siihen malliin, että noustaan vielä mitaleille. Kaikki pannaan varmasti peliin ja haluan päättää rikkonaisen kauden voittosäveliin. Auto on toiminut hienosti radasta riippumatta ja meidän tiimi on kyllä tehnyt upeaa työtä läpi kauden, Grönholm kehuu.

Killarneyn radalla Kapkaupungissa, Etelä-Afrikassa, ensimmäiset alkuerät Supercar-luokan osalta pyörähtävät käyntiin lauantaina kello 13.00. UrheiluUutiset.com seuraa finaaliviikonlopun tapahtumia tiiviisti.

Viikonlopun aikataulu

Lauantai 9.11.

09.15 – Vapaat harjoitukset
13.00 – MM-Supercar, 1. alkuerät
13.25 – RX2, 1. alkuerät
15.00 – MM-Supercar, 2. alkuerät
15.25 – RX2, 2. alkuerät

Sunnuntai 10.11.

09.00 – Warm up
10.10 – MM-Supercar, 3. alkuerät
10.35 – RX2, 3. alkuerät
12.10 – MM-Supercar, 4. alkuerät
12.35 – RX2, 4. alkuerät
14.00 – RX2, semifinaalit
15.00 – MM-Supercar, semifinaalit
15.20 – RX2, finaali
15.30 – MM-Supercar, finaali
15.50 – Palkintoseremonia

Killarneyn radan faktat

Pituus: 1067 metriä (MM-sarjan seitsemänneksi pisin rata)
Asfalttia / soraa: 60 % ja 40 %
Keskinopeus rataennätyksen mukaan: 96,57 km/h (7. nopein rata)
Kierrosennätys: Timmy Hansen 39,778 (4. alkuerä 2018)
Kierrosennätys lisälenkillä: Johan Kristoffersson 42,593 (3. alkuerä 2018)
Neljän kierroksen ennätys: Johan Kristoffersson 2.48,595 (3. alkuerä 2018)
Kuuden kierroksen ennätys: Petter Solberg 4.09,838 (semifinaalit 2018)

Mestarikandidaatit vertailussa (Timmy-Andreas-Kevin)

Ura MM-sarjassa

Osakilpailut: 70-70-39
Osakilpailuvoitot: 9-7-1
Palkintosijoitukset: 28-29-5
Sijoitus Etelä-Afrikassa 2017: 2-7-6
Sijoitus Etelä-Afrikassa 2018: 6-7-4

Kausi 2019

MM-pisteet: 187-186-179
Osakilpailuvoitot: 4-1-1
Palkintosijoitukset: 4-5-5
Semifinaalien lähtövoitot: 3-5-3
Alkuerien kokonaisvoitot: 3-3-1
Alkuerävoitot: 13-8-2

MM-pistetilanteet 9/10 osakilpailua

Kuljettajat

1) Timmy Hansen (SWE) 187
2) Andreas Bakkerud (NOR) 186
3) Kevin Hansen (SWE) 179
4) Niclas Grönholm 157
5) Janis Baumanis (LAT) 126
6) Timur Timerzyanov (RUS) 122
7) Liam Doran (GBR) 113
8) Anton Marklund (SWE) 110
9) Timo Scheider (GER) 93
10) Krisztian Szabo (HUN) 81

———-

15) Joni Wiman 39
20) Toomas Heikkinen 15
21) Jani Paasonen 9
24) Jere Kalliokoski 7

Tallit

1) Team Hansen MJP 366
2) GRX Taneco 318
3) Monster Energy RX Cartel 299
4) GC Kompetition 171
5) Stard 89
6) GCK Academy 63

Lue myös!

Kalliokosken kiireinen kausi päättyy Etelä-Afrikassa (6.11.2019)
Kallio armeijan harmaista Etelä-Afrikkaan (6.11.2019)
Trogenilla edessä kiireinen viikonloppu (6.11.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit