Rallicrossin MM-sarjalle jälleen takaisku – Portugalin osakilpailu peruttu

15.9.2020 / 19:11
Rallicrossin MM-sarja Montalegressä keväällä 2018 (Kuva: FIAWorldRallycross.com).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan Portugalin osakilpailu Montalegren radalla lokakuussa on peruttu.

Maailmanlaajuisen koronapandemian vaikutus autourheiluun ja rallicrossin MM-sarjan kauden 2020 kilpailukalenteriin sai jatkoa tänään tiistaina, kun Portugalin osakilpailu ilmoitettiin perutuksi. Portugalin Montalegressä oli tarkoitus ajaa MM-sarjan kauden seitsemäs osakilpailu 10.-11. lokakuuta.

– Koronaviruksen aiheuttaman maailmanlaajuisen terveysongelman jatkuessa ja Portugalin pandemiatilanteen tämänhetkisessä tilanteessa, Portugalin viranomaiset ovat määränneet uusia matkustus- ja kokoontumisrajoituksia, 15. syyskuuta alkaen. Siitä syystä lokakuulle kaavailtua rallicrossin MM-sarjan Portugalin osakilpailua ei voida maassa tänä vuonna järjestää, ratayhtiön tiedotteessa sanotaan.

Alunperin rallicrossin MM-sarjassa piti tänä vuonna ajaa huhti- ja marraskuun välillä 11 osakilpailua. Nyt varmuudella peruttuja osakilpailuja ovat Norja, Venäjä, Ranska, Abu Dhabi, Etelä-Afrikka, sekä viimeisimpänä Portugali. Kesällä tehdyt muutokset toivat mukaan kilpailukalenteriin Suomen ja Kouvolan, missä ajettiin kaksi MM-osakilpailua elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Rallicrossin MM-sarjan kauden viides ja kuudes osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Riiassa, Latviassa. Nyt kun Portugali peruttiin, niin Espanjan Barcelonassa tullaan ajamaan kaksi osakilpailua. Näin osakilpailujen kokonaismäärä pysyy kymmenessä. Espanjan jälkeen MM-pisteistä taistellaan vielä Belgiassa, sekä Saksassa, minne kausi joulukuussa päättyy.

MM-sarjan ja Supercar-luokan loppukauden kalenteri

19.-20.09. Riika, Latvia (Osakilpailut 5+6)
17.-18.10. Barcelona, Espanja (Osakilpailut 7+8)
21.-22.11. Spa-Francorchamps, Belgia (Osakilpailu 9)
12.-13.12. Nurburgring, Saksa (Osakilpailu 10)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

 


Facebook kommentit