Rallicrossin RX Academya ei ajeta tänä vuonna – “Tämä ei tarkoita loppua”

7.3.2020 / 11:32
RX Academyn osakilpailu Höljesin radalla Ruotsissa toukokuussa 2019 (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Vuonna 2017 käynnistynyt rallicrossin RX Academy jää tauolle.

Rallicrossissa niin Suomessa, kuin ulkomaillakin hienoa menestystä vuosien saatossa saavuttanut suomalaistiimi Set Promotion toi rallicrossiin vuonna 2017 uuden konseptin, RX Academyn. Uutta sarjaa ajettiin ensimmäisellä kaudella rallicrossin SM-sarjan yhteydessä, kun taas vuonna 2018 mukaan tuli myös Pohjoismaiden mestaruussarjan RallyX Nordicin osakilpailuja.

Kolmen kauden aikana RX Academyssa on kilpaillut ja saanut arvokasta oppia ammattilaisilta lähes 50 eri kuljettajaa, niin Suomesta, kuin ulkomailtakin, joista sarjan mestariksi ajoivat Jesse Kallio (2017), Sami-Matti Trogen (2018), sekä Rasmus Tuominen (2019). Kallio voitti myös RX Academy On Ice -talvisarjan mestaruuden vuonna 2018.

– Olen äärimmäisen ylpeä siitä mitä olemme RX Academyssa saavuttaneet sen jälkeen, kun keksimme tämän konseptin vuonna 2016. Olemme lunastaneet lupauksemme ja enemmänkin, ja luoneet ainutlaatuisen ympäristön, missä kaikilla on ollut loistava fiilis olla mukana tässä ohjelmassa, RX Academyn johtaja Jussi Pinomäki sanoo Set Promotionin tiedotteessa.

RX Academyn mestarille on palkintona ollut osallistuminen Set Promotionin kalustolla kansainväliseen sarjaan mestaruutta seuranneella kaudella. Kallio ajoi vuonna 2018 EM-sarjan Super1600-luokassa yhden osakilpailuvoiton ja sijoittui loppupisteissä kuudenneksi. Viime vuonna Kallio debytoi RX2-sarjassa, oli loppupisteissä kolmas ja viiden palkintosijoituksen myötä hänet palkittiin Vuoden tulokaskuljettajana.

Trogen puolestaan hyppäsi palkintokaudellaan RX2-sarjaan, missä oli debytoinut jo edellisellä kaudella. Trogenin viime vuosi tässä MM-sarjan kasvattajasarjassa toi loppupisteissä viidennen sijan ja kauden kahdesta viimeisestä osakilpailusta kaksi palkintosijoitusta. Tuominen puolestaan nähdään tänä vuonna EM-sarjan Super1600-luokassa, aivan kuten Kallio pari vuotta sitten.

RX Academy -sarjaa ei siis tänä vuonna ajeta, mutta Set Promotionin tiedotteen mukaan työtä toimivaksi osoittuneen konseptin eteen tehdään edelleen. Kansainvälinen rallicross on kovaa vauhtia sähköistymässä ja Set Promotion haluaa tänä vuonna selvittää ensin mikä on lajin suuntaus näiltä osin tulevina vuosina, ennen kuin se tekee lopullisen päätöksen RX Academyn mahdollisesta paluusta kilpailukaudella 2021.

– Samalla kun haluan kiittää kaikkia, jotka ovat olleet mukana tekemässä RX Academya, ja heidän panostaan kaiken tämän eteen, niin haluan myös korostaa, että tämä ei tarkoita loppua. Menemme nyt tauolle, mutta minulla on edelleen positiivinen filis RX Academyn tulevaisuuden osalta. Uskon vahvasti rallicrossiin ja siihen, että sähköistyminen voi tuoda uusia mahdollisuuksia kuljettajille kaikilla tasoilla. Odotan innolla sitä mihin seuraava askel meidät tällä matkalla vie, Pinomäki korostaa.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit