Rallicrossin SM-sarja lauantaina Honkajoella – jatkuuko Määtän, Haapamäen ja Kuhasen voittokulku?

13.6.2017 / 09:20
Toni Kuhanen laulatti wankel-moottorisen Toyotan autokrossin voittoon Hyvinkäällä. Toistuuko sama lauantaina Honkajoella? (kuva: AKK/Toni Ollikainen)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarja jatkuu lauantaina Honkajoella. Avauskilpailu Hyvinkäällä oli menestys: yleisöä riitti ja taistelu radalla oli tiukkaa. Monelle ennakkosuosikille jäi myös kosolti nälkää Honkajoelle.

SuperCar-luokassa suurimmat odotukset kohdistuivat viime vuoden mestariin Jere Kalliokoskeen, sekä vierailevaan tähteen Riku Tahkoon. Juuri ennen kilpailun alkua luokassa kuitenkin koettiin yllätys, sillä kolminkertainen SuperCar-luokan Suomen mestari Atro Määttä ilmoittautui viime metreillä sarjaan.

Kilpailupäivän edetessä käytiin erittäin tasaista vääntöä varsinkin Tahkon, Kalliokosken sekä Määtän välillä. Finaalissa Kalliokoski nappasi erittäin hyvän startin ja johti kilpailua aina kolmannelle kierrokselle asti, kunnes pyörähdyksen johdosta menetti kärkipaikkansa Määtälle. Ford-kuljettaja piti paikkansa maaliin asti, ja pääsi juhlimaan sensaatiomaista voittoa. Toiseksi ajoi Mini Cooperilla Riku Tahko ja kolmas oli Jukka Lautamäki.

– Hyvät fiilikset jäi voitosta. Alussa oli ranteet vielä vähän ruosteessa, kun ei ollut yhtään treeniä alla. Ajo parani kuitenkin kisan mittaan, Määttä kertasi.

SRC-luokassa nähtiin jälleen hienoa kilvanajoa läpi kilpailun. Voiton luokassa nappasi Henri Haapamäki. Toinen oli viime vuoden mestari Jussi Klemola ja kolmanneksi ajoi Joni-Pekka Rajala. Uuden pistelasku järjestelmän johdosta sarjan kärkipaikkaa avauskilpailun jälkeen pitää finaalissa kolmanneksi ajanut Rajala.

– Alkuerät meni hyvin ja auto toimi, mutta semifinaalin viimeisellä kierroksella meni kytkinakselin laakeri rikki, joten finaalissa piti vauhtia vähän hidastaa, Rajala totesi.

Autokrossi-luokan voittajaksi Hyvinkäällä ajoi Toni Kuhanen. Toisen sijan otti Jori Seppälä ja kolmas oliTimo Laapotti.

– Kehitystyö on mennyt eteenpäin. Kaikki lähdöt onnistuivat ja finaali oli hyvä, Kuhanen kertoi tyytyväisenä.

Tulevaisuuden rallicross-lupauksia sisältävässä Crosskart-luokassa voiton nappasi Leevi Lassila. Toiseksi itsensä taisteli Jimi Kalliomäki ja kolmanneksi ajoi Valtteri Koski.

RX Academy toi tälle kaudelle aivan uudenlaisen konseptin Suomen rallicross-radoille. Voittoon luokassa ajoi Samuli Vuorisalo, joka voitti myös edellisenä viikonloppuna SM3-luokan Ralli SM-sarjan Riihimäen osakilpailussa. Toiseksi ajoi Latvialainen Martins Lapins ja kolmas oli Venäjän Marat Knyazev.

– Finaalissa startti onnistui hyvin ja sain pidettyä lopussa varmalla ajolla itseni kärkipaikalla maaliin asti, Vuorisalo totesi.

Taistelu jatkuu Honkajoella

Jere Kalliokoski menetti virheen seurauksena SuperCar-luokan voittonsa Hyvinkäällä. Nuorukainen lähteekin Honkajoelle ainoastaan voitto mielessä.

– Hyvä on fiilis ennen Honkajoen osakilpailua ja autoa yritetään säätää vielä paremmaksi ennen kisaa, Kalliokoski kertoo.

SRC-luokan voittoon Hyvinkäällä ajanut Henri Haapamäki lähtee toistamaan temppuaan kauden toiseen osakilpailuun.

– Honkajoen rata on vähän haastavampi ja tarkemmin ajettava. Voittamaan lähdetään, mutta tänä vuonna ei tarvitse kaikkia kisoja voittaa, joten järkevästi täytyy ajaa, toteaa Haapamäki.

Autokrossi-luokassa käytiin jälleen hieno taistelu kilpailun voitosta. Toni Kuhanen lähti hakemaan luokan isointa pistepottia ja tuo tavoite täyttyikin. Mies oli alkuerien jälkeen vasta neljännellä sijalla, mutta semifinaalin ja finaalin voitot takasivat hänelle sarjan kärkipaikan.

– Huoltomiehille iso kiitos, että kehitystyö on mennyt paljon eteenpäin. Honkajoella on ajotyylilleni sopiva ja vähän helpompi rata. Starttien täytyy taas siellä onnistua, sillä autokrossissa se varsinkin korostuu, Kuhanen sanoo.

Lähde: Rallicross SM:n tiedote


Facebook kommentit