MOTORSPORT

Rallilegendan poika korvaa Alonson McLarenilla – Tältä näyttää kauden 2019 sopimustilanne

Neljättä kauttaan autourheilun kuninkuusluokassa Formula 1:ssä kilpaileva Carlos Sainz Jr edustaa ensi kaudella perinteikkään brittitallin McLarenin värejä.

McLaren vahvisti aiemmin tällä viikolla, että vuosina 2007, sekä 2015-2018 tallia edustanut Formula 1:n kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso ei jatka sarjassa enää tulevalla kaudella. Torstaina McLaren puolestaan ilmoitti, että tilalle tulee Alonson maanmies, rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Carlos Sainzin poika Carlos Sainz Jr, jolla on käynnissä uran neljäs kausi Formula 1:ssä. Sainz siirtyy McLarenille Renault-tallista.

– Olen ollut McLaren-fani niin kauan kuin muistan. Kyseessä on suuri nimi urheilussa, jolla on uskomaton historia ja kuljettajat, jotka ovat vuosien saatossa McLarenilla kilpailleet, ovat suuria sankareita Formula 1:ssä. Fernando on ilman muuta yksi heistä, joten on todella erityistä, että juuri minä otan hänen paikkansa edustaen samalla seuraavan sukupolven espanjalaisia kuljettajia McLarenilla, Sainz kommentoi McLarenin tiedotteessa.

McLaren ja Sainz ovat solmineet monivuotisen sopimuksen, jonka yksityiskohtia ei kuitenkaan julkistettu. Syyskuun ensimmäisenä päivänä 24 vuotta täyttävä Sainz debytoi Formula 1:ssä kaudella 2015 edustaen Toro Rossoa. Sainz on ajanut tähän mennessä 72 kilpailua ja saalistanut niistä 148 MM-pistettä. Voittoja ja palkintosijoituksia ei CV:stä Formula 1:n osalta löydy. Viime kaudella Sainz sijoittui MM-sarjassa yhdeksänneksi ja tällä hetkellä sijoitus on 11.

– Carlos tuo talliin täydellisen sekoituksen nuoruutta ja kokemusta. Vaikka hän on vasta 23-vuotias, niin tuleva kausi on hänelle tässä sarjassa jo uran viides. Carlos tuo talliimme huikean määrän kilpailukokemusta, niin Formula 1:stä, kuin meidän yhteistyökumppanilta Renaultilta, McLaren Racingin toimitusjohtaja Zak Brown hehkuttaa.

McLaren on valmistajien MM-pisteissä 12 ajetun osakilpailun jälkeen seitsemäntenä. Alonson lisäksi tallia tällä kaudella edustaa belgialainen Stoffel Vandoorne. Tiedotteen mukaan McLaren tulee ilmoittamaan kuljettajien osalta kokoonpanonsa ensi kaudelle kokonaisuudessaan myöhemmin tänä vuonna. MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan elokuun viimeisenä viikonloppuna Spa’n legendaarisella radalla Belgiassa.

Formula 1:n sopimustilanne kaudelle 2019

Ferrari

Sebastian Vettel

McLaren

Carlos Sainz

Mercedes

Lewis Hamilton
Valtteri Bottas

Red Bull

Max Verstappen

Renault

Daniel Ricciardo
Nico Hulkenberg

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com