Rallin EM-sarjan kilpailukalenteriin merkittäviä muutoksia

10.2.2021 / 08:43
Rallin EM-sarjan Azorien osakilpailu maaliskuussa 2019 (Kuva: ERC Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin EM-sarjan kauden 2021 avausosakilpailu siirtyy maaliskuulta toukokuulle.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan rallin EM-sarjan kauden 2021 kaksi ensimmäistä osakilpailua oli tarkoitus ajaa Portugalissa. Viime vuonna EM-sarjassa ensimmäistä kertaa esiintynyt Fafen osakilpailu oli merkitty tämänvuotiseen kilpailukalenteriin avausosakilpailuksi ja ajettavaksi maaliskuussa.

Fafen osakilpailu on kuitenkin siirretty päivitetyssä kilpailukalenterissa syyskuulle ja näin ollen kausi avataan Azorien saarilla Portugalissa toukokuussa. Puola, Latvia, Italia, Tshekki ja Unkari pitävät paikkansa alkuperäisillä paikoillaan ja päivämäärillään, kun taas kolmanneksi osakilpailuksi merkitty Espanjan Kanariansaaret, siirtyy viimevuotiseen tapaan kauden päätösosakilpailuksi ja se ajetaan marraskuussa.

Rallin EM-sarjassa on tarkoitus ajaa tänä vuonna kahdeksan osakilpailua, kun viime vuonna osakilpailuja ajettiin koronaepidemian keskellä vain viisi. Junioriluokat, sekä Abarth Rally Cup ovat mukana kuudessa osakilpailussa, kun taas tämän vuoden uutuus, Renaultin merkkiluokka Clio Trophy, nähdään lähtöviivalla viidessä osakilpailussa.

Viime kaudella rallin EM-sarjassa suomalaiskuljettajista vähintään yhteen osakilpailuun osallistuivat Emil Lindholm, Miika Hokkanen, Eerik Pietarinen, Mikko Heikkilä, sekä Ville Pynnönen, joka Latviassa tosin ei ajanut EM-pisteistä.

Rallin EM-sarjan kilpailukalenteri 2021

06.-08.05. Portugali (Azorit)
18.-20.06. Puola *
01.-03.07. Latvia *
23.-25.07. Italia *
27.-29.08. Tshekki *
24.-26.09. Portugali (Fafe)
22.-24.10. Unkari *
18.-20.11. Espanja *

* = Myös ERC Junior / ERC3 Junior -osakilpailu

Abarth Rally Cup: Puola, Latvia, Italia, Tshekki, Unkari, Espanja
Clio Trophy: Azorit, Puola, Italia, Tshekki, Unkari

 

 

Lue myös! Rallin EM-sarjan kauden 2020 loppupisteet

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit