MOTORSPORT

Rallin lajipäällikkö Elban EM-rallissa tuomariston puheenjohtajana – “Italiassa meitä ja Suomea arvostetaan”

Autourheilun kansallisen keskusliiton AKK:n rallin lajipäällikkö Henrik Frank toimi viikonloppuna Italian Elbassa järjestetyn Historic-rallin EM-sarjan osakilpailun tuomariston puheenjohtajana.

Työnsä ohessa Henrik Frank kiinnitti huomiota italialaiseen rallikulttuuriin ja etenkin siihen kuinka paljon italialaiset arvostavat suomalaista autourheiluosaamista.

– Erityisen merkille pantavaa Elballa oli se, että kaikkia rallin parissa toimivia suomalaisia arvostetaan valtavasti. Italialaiset tietysti muistavat parhaiten italialaisilla merkeillä ajaneet Markku Alenin ja Henri Toivosen, mutta pitävät yleisesti Suomea aivan mahtavana rallimaana mitä tulee rallien järjestämiseen. Meiltä suomalaisilta se tuntuu usein unohtuvan, Frank sanoo.

Siinä missä suomalaisia autourheilijoita on kautta historian arvostettu ulkomailla, niin myös sinivalkoinen osaaminen kilpailujen järjestämisessä on aina ollut huippuluokkaa ja myös tämä osaaminen on huomattu rajojemme ulkopuolella.

– Elballa rallin järjestäminen näytti hetkittäin sellaiselta seuratoiminnalta. Kun vertaa meidän omiin arvosarjoihimme ja muihin kilpailuihimme, ovat järjestelyt, sekä sääntöjen seuraaminen ja niihin tukeutuminen aivan eri mallilla. Ehkä me tosiaan vähättelemme osaamistamme liikaa. Italiassa ainakin meitä ja Suomea arvostetaan, Frank korostaa.

Tällä kertaa Historic-rallin EM-sarjan Italian osakilpailu ei tuonut suomalaisille menestystä.

– Harmi, että suomalaiskilpailijoille kertyi liikaa ongelmia, eikä tällä kertaa päästy sillä puolella näyttämään todellista osaamistamme, Frank harmitteli.

Historic-rallin EM-sarjan Suomen osakilpailu ajettiin Lahden ympäristössä heinäkuussa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com