Rallin SM-sarjan kauden avaus tarjoaa hienon urheilullisen kattauksen

7.1.2021 / 15:32
Vuosi sitten Tunturirallissa SM1-luokan voittoa juhli Teemu Asunmaa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden 2021 avausosakilpailu, Tunturiralli Rovaniemellä ensi viikolla, tarjoaa äärimmäisen hienon urheilullisen kattauksen.

Arctic Lapland Rally, eli tutummin Tunturiralli, avaa perinteiseen tapaan rallin SM-sarjan kilpailukauden. Rovaniemen ympäristössä ensi viikolla ajettava kaksipäiväinen kilpailu keräsi yhteensä 135 ilmoittautumista ja kun peruutuksia tuli seitsemän, niin näillä näkymin tähän rallikauden arktiseen seikkailuun on mukaan starttaamassa 128 kilpailijaparia.

Rallin SM-sarjan kuninkuusluokassa, SM1-luokassa, mukana nähdään viime kauden loppupisteiden kärkikymmeniköstä kuusi kuljettajaa, mukaan lukien kaikki mitalikuljettajat hallitsevan Suomen mestarin Teemu Asunmaan johdolla. Asunmaa puolustaa Tunturirallissa myös viimevuotista SM1-luokan voittoaan. Alavutelainen starttaa uuteen kauteen viimevuotiseen tapaan TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla, mutta kartanlukija vaihtuu.

Kahden kauden ajan Asunmaalle nuotteja lukenut Jani Salo ilmoitti ottavansa aikalisän kartanlukijan tehtävistä ja näin ollen Asunmaan viereen Skodaan hyppää kokenut Marko Salminen, Tunturirallin historian menestynein kartanlukija. Salminen on voittanut Tunturirallin yleiskilpailun Juha Salon kartanlukijana neljä kertaa, eikä vastaavaan määrään voittoja ole Tunturirallin historiassa yltänyt kukaan toinen kartanlukija.

Tunturirallin historian menestynein kuljettaja puolestaan on Juha Salo, jolta ykkössijoja löytyy kuusi kappaletta. Salo starttaa tähän kauteen allaan uusi auto. Merkki tosin on sama kuin viime vuonna, eli Skoda, mutta kovimpien kilpakumppaneiden tavoin nyt myös karkkilalainen hakee menestystä tshekkimerkin menestysauton viimeisimmällä versiolla. Salo on rallin kymmenkertainen Suomen mestari.

Emil Lindholm, Tunturirallin vuoden 2019 voittaja, starttasi vuosi sitten kilpailun viimeiselle erikoiskokeelle SM1-luokan johtoasemassa, lähes puolen minuutin erolla Asunmaahan nähden. Hangessa käynti aivan kilpailun loppusuoralla maksoi kuitenkin sen verran paljon aikaa, että sijoitus luokassa putosi kolmanneksi. Emilin isä Sebastian Lindholm voitti omalla urallaan Tunturirallin kerran, vuonna 1995.

Mikko Heikkilä ajoi viime vuonna ensimmäistä kertaa täyden SM-sarjan SM1-luokassa ja sijoitus loppupisteissä oli hienosti kolmas. Asunmaan, Salon ja Lindholmin tavoin myös Heikkilä kilpailee tänä vuonna Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla. SM1-luokan ehdoton musta hevonen on Riku Tahko, joka tavoittelee tänä vuonna menestystä SM-sarjan kuninkuusluokasta Hyundai i20 R5 -autolla. Hyundailla kilpailee myös norjalaisvieras Ole Christian Veiby, Hyundain tehdastallin junioriohjelman kuljettaja.

 

Ville Hautamäki, SM2-luokan hallitseva Suomen mestari, on kokenut Tunturirallin kävijä (Kuva: RPF).

 

 

Hautamäellä edessään jo uran 18. Tunturiralli

Niclas Grönholm starttaa Tunturiralliin kolmatta kertaa ja tällä kertaa inkoolaisella on allaan Volkswagen Polo GTI R5, sama auto, jolla Lindholm voitti kilpailun kaksi vuotta sitten. SM3-luokassa aiempina vuosina hyviä tuloksia takoneelle Aleksi Röyhkiölle alkava kausi on ensimmäinen SM1-luokassa. Myös Röyhkiö luottaa Skodaan, samoin kuin viime kaudella SM1-luokan loppupisteissä kuudenneksi sijoittunut Juuso Metsälä, sekä SM3-luokasta Röyhkiön tavoin SM1-luokkaan hyppäävä Kalle Markkanen.

SM2-luokan hallitseva Suomen mestari Ville Hautamäki starttaa urallaan jo 18. kerran Tunturiralliin. Hautamäki on juhlinut tässä kilpailussa SM2-luokan voittoa vuonna 2012, sekä SM4-luokan voittoa vuosina 2014 ja 2015. Viime vuonna SM2-luokan Tunturirallissa voittanut Anssi Rytkönen on mukana myös tänä vuonna ja tavoitteena tottakai on toinen peräkkäinen voitto, sekä hallitsevan Suomen mestarin kukistaminen. Vuosina 2015 ja 2018 SM3-luokan Tunturirallissa voittanut ja viime vuonna SM2-luokan loppupisteissä niukasti hopealle jäänyt Jaro Kinnunen nostetaan kolmantena kuljettajana luokan kuumimpien voittajasuosikkien listalle.

SM3-luokassa suurin ennakkosuosikki puolestaan on Lauri Joona, luokan hallitseva Suomen mestari, sekä myös luokan hallitseva voittaja Tunturirallin osalta. Henri Hokkalalla käynnistyy jo neljäs kausi tässä luokassa, kahdella edellisellä kaudella jyväskyläläisen kaulaan on ripustettu SM-pronssia. Toni Herranen on luokan ehdottomasti mielenkiintoisin tulokas. Vasta 17-vuotias Herranen kirjautti viime vuonna SM4-luokasta kakkossijan, päädyttyään tasapisteisiin mestaruuden voittaneen Sami Korvolan kanssa.

Korvola ei Tunturiralliin ole ilmoittautunut ja kun Herranen siis hyppäsi luokkaa ylemmäksi, niin viime vuonna SM4-luokassa pronssille sijoittunut Jere Pensas saa meidän toimesta kannettavakseen äärimmäisen tasaisen luokan ennakkosuosikin viitan. Kokenut Tommi Järvinen tekee paluun rallin SM-sarjaan lähes neljän vuoden tauon jälkeen. Luokan nuoriso-osastosta esiin nostamme Konsta Saarisen, Oskari Heikkisen, Leevi Lassilan, sekä Lauri Jokelan.

Historian 56. Tunturiralli ajetaan kaksipäiväisenä kilpailuna perjantaina ja lauantaina 15.-16. tammikuuta. Kilpailu pitää sisällään seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 216 kilometriä. Koronapandemian takia “peruutusvasaran” alle joutuivat Mäntyvaaran raviradan kaksi yleisöerikoiskoetta, sekä Ounasvaaran yleisöerikoiskoe. Lisäksi Lordin Aukiolla Rovaniemen keskustassa perinteisesti järjestetyt lähtö- ja maaliseremonia on peruttu, eikä yleisöllä ole myöskään pääsyä metsäerikoiskokeille.

SM-sarjan ulkopuolella suurin mielenkiinto kiinnittyy ilman muuta WRC-luokkaan, johon tähän mennessä ovat ilmoittautuneet Formula 1 -tähti Valtteri Bottas Citroenilla, sekä Kimmo Kurkela JanPro Racingin Fordilla. Luokkaan saatetaan saada lisäväriä vielä MM-sarjan puolelta, mikäli helmikuulle suunnitteilla oleva Suomen MM-ralli toteutuu. WRC-luokan ilmoittautumisaika päättyy perjantaina kello 18.00.

Tunturiralli 2021 aikataulu

Perjantai 15.1.

12.00 – Lähtö, Mäntyvaaran ravirata

12.43 – EK2 Aittajärvi (23,55 km)
16.49 – EK3 Kaihuavaara (27,93 km)
18.12 – EK4 Jyrhämäjärvi (33,38 km)

Lauantai 16.1.

09.33 – EK6 Siikakämä (42,64 km)
13.44 – EK8 Heinunkierto (24,95 km)
15.07 – EK9 Sarriojärvi (32,48 km)
16.40 – EK10 Ristilampi (31,51 km)

18.20 – Palkintojenjako, Mäntyvaaran ravirata

Yleiskilpailun voittajat 2000-2020

2000 – Thomas Rådström – Jörgen Skallman (Toyota Corolla WRC)
2001 – Pasi Hagström – Tero Gardemeister (Toyota Corolla WRC)
2002 – Juuso Pykälistö – Esko Mertsalmi (Toyota Corolla WRC)
2003 – Janne Tuohino – Markku Tuohino (Ford Focus RS WRC ’02)
2004 – Jukka Ketomäki – Jarkko Alanen (Mitsubishi Lancer Evo VII)
2005 – Juuso Pykälistö – Mika Ovaskainen (Ford Focus RS WRC ’02)
2006 – Kosti Katajamäki – Timo Alanne (Ford Focus RS WRC ’03)
2007 – Kosti Katajamäki – Lasse Hirvijärvi (Mitsubishi Lancer Evo IX)
2008 – Juha Salo – Mika Stenberg (Mitsubishi Lancer Evo IX)
2009 – Juha Salo – Mika Stenberg (Mitsubishi Lancer Evo IX)
2010 – Dani Sordo – Marc Marti (Citroen C4 WRC)
2011 – Juha Salo – Marko Salminen (Mitsubishi Lancer Evo X)
2012 – Esapekka Lappi – Janne Ferm (Ford Fiesta S2000)
2013 – Juha Salo – Marko Salminen (Mitsubishi Lancer Evo X)
2014 – Janne Tuohino – Markku Tuohino (Ford Fiesta R5)
2015 – Juha Salo – Marko Salminen (Mitsubishi Lancer Evo IX)
2016 – Juha Salo – Marko Salminen (Peugeot 208 T16)
2017 – Teemu Asunmaa – Jonne Halttunen (Skoda Fabia R5)
2018 – Eerik Pietarinen – Juhana Raitanen (Skoda Fabia R5)
2019 – Emil Lindholm – Mikael Korhonen (Volkswagen Polo GTI R5)
2020 – Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Rallimaailman katseet kääntymässä Suomeen – Tunturirallilta odotettu muutos

Riku Tahko Hyundailla kuninkuusluokkaan – “Kalusto antaa ainekset menestymiseen”

Niclas Grönholm kolmatta kertaa Tunturiralliin – Automerkki vaihtuu


Facebook kommentit