MOTORSPORT

Rallisprintin SM-sarjan Rovaniemen osakilpailu ajetaan Tunturirallista tutulla näyttämöllä

Rallisprintin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan lauantaina Rovaniemellä. Mukaan on ilmoittautunut 114 kuljettajaa.

Kilpailunäyttämönä toimiva Mäntyvaaran ravirata on tuttu perinteikkäästä Tunturirallista, onhan siellä ajettu useana vuonna Rovaniemen SM-rallin yleisöerikoiskoe. Rallisprintin SM-sarjan tiedotteen mukaan rata tullaan kuitenkin muuttamaan joiltain osin Tunturirallin suuntaviivoista ja lisäksi ajosuuntaa vaihdetaan, joten rata on kaikille kilpailijoille uusi.

Rallisprintin SM-sarjan avausosakilpailu ajettiin Laukaan Ruuhimäessä helmikuussa. Nelivetoisten ykkönen oli hallitseva Suomen mestari ja rallisprintin Suomen mestaruuden urallaan peräti seitsemän kertaa voittanut Tomi Hallia, joka tottakai on mukana myös Rovaniemellä. Nelivetoisissa Hallialle kovimman haasteen tulevat heittämään Tomi Tukiainen, Janne Eronen, Pekka Keski-Korsu, Kai Hyttinen, Jari Lamminsivu, sekä Jukka Tenho.

Myös kaksivetoisissa kauden avausosakilpailu oli hallitsevan Suomen mestarin näytöstä, kun Ruuhimäen hyppyreissä nopeinta vauhtia piti Mika Lemmetti. Lemmetille Rovaniemellä kovimman haasteen todennäköisesti tulevat tarjoamaan viime kauden SM-hopeamitalisti Mikael Vuotari, sekä Mikko Pääkkönen.

Jere Pensas on nuoresta iästään huolimatta tottunut jo menestymään rallisprintissä. Laihialainen kilpailee V1600-luokan Suomi Cupissa ja Ruuhimäestä kauden avauksesta tuli heti voitto. Pensas haluaa tiukasti pitää kiinni pistejohtajan asemastaan myös Rovaniemen jälkeen.

– Tiedän, että tänä vuonna kisat ovat varmuudella paljon tiukempia kuin edellisillä kausilla. Olen varautunut siihen ja pyrkinyt nostamaan omaa vauhtiani. Autooni Renault Meganeen on myös tehty pieniä muutoksia helpottamaan ajamista. Laukaalla sain hyvän tuloksen täysin riskittömällä ajolla. Pensas sanoo tiedotteessaan.

Rovaniemen SM-rallisprint käynnistyy lauantaina kello 11.30. Luvassa on varmasti hieno autourheilushow ja puitteet siihen ovat ainakin olemassa. Katettu, lämmin katsomo raviradalla sijaitsee keskellä tilavaa varikkoaluetta ja katsomosta löytyvät myös ravintolapalvelut. Pysäköintialueet yleisölle löytyvät rata-alueen välittömästä läheisyydestä. Kilpailijat lähetetään radalle puolen minuutin välein, joten tapahtumia ja katsottavaa on luvassa kovalla sykkeellä.

Rallisprintin SM-sarjan pistetilanteet 1/6 osakilpailua

Neliveto

1) Tomi Hallia (MäntsMK) 11
2) Tomi Tukiainen (KeurUA) 11
3) Panu Mertala (ScPalas) 9
4) Janne Eronen (MHJ-RT) 9
5) Toni Pehkonen (KUA) 8
6) Kristian Kiviniemi (ParkUA) 8
7) Kai Hyttinen (SsR) 7
8) Risto Lokka (RoiUA) 7
9) Jari Koski (AL-Härmä) 6
10) Jarmo Autio (KokUA) 6

Kaksiveto

1) Jari-Matti Tiilikka (EPUA) 16,5
2) Mika Lemmetti (LaihUA) 16,5
3) Mikko Pääkkönen (SAU) 16,5
4) Joni Viitala (J.äijät) 13,5
5) Matias Peippo (KySUA) 12
6) Janne Lopperi (MhMK) 12
7) Paavo-Petteri Männistö (KankUA) 11
8) Ari Salonen (KokeUA) 11
9) Krister Sjölund (OriUA) 9
10) Juha Mäkelä (EPUA) 9

Lue myös! Hallia nousi sairasvuoteelta Ruuhimäen kuninkaaksi – ”Hyvä suoritus oli itsellenikin vähän yllätys” (12.2.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com