MOTORSPORT

RallyX:n juhlavuosi kiinnostaa – “Todellinen menestys”

RallyX-mestaruussarja valmistuu 10-vuotisjuhliinsa. Sarjaan on tällä hetkellä ilmoittautunut ennätysmäärä kuljettajia.

Kun ensimmäinen kolmesta ilmoittautumisjaksosta päättyi, sarjan promoottori RX Promotion vahvisti, että luvassa on ennätysmäärä kuljettajia kaudelle 2024. Alennettujen osallistumismaksujen ennakkoilmoittautumisajan päättyessä peräti 94 kuljettajaa on jo lunastanut paikkansa tulevalle kaudelle.

– Ilmoittautuminen avattiin jouluaattona. Ensimmäistä kertaa RallyX:n historiassa ohitimme 90 ilmoittautuneen kuljettajan merkkipaalun vain muutamassa päivässä. Tämä on ollut todellinen menestys ja haluan kiittää kaikki sitoutumisesta sarjaan sekä heidän luottamuksestaan, jota he ovat näyttäneet meille tehdäksemme sarjastamme rallicrossin kulmakiven, RX Promotionin johtaja Andreas Eriksson iloitsi.

Jokaiseen RallyX-sarjan osakilpailuun otetaan kaikki luokat yhteenlaskettuna 125 osallistujaa.

– Meillä on vielä kaksi kuukautta aikaa saavuttaa 125 rekisteröityneen kuljettajan tavoite ja juhlia RallyX:n kymmenvuotiskautta parhaalla mahdollisella tavalla.

– Suurta kiinnostusta on ollut Open 2WD -luokassa, johon on jo ilmoittautunut 13 autoa. CrossCarissa peräti 18 junioria on lähettänyt ilmoittautumislomakkeensa, kun taas seniorien määrä on noussut jo 32:een. Supercar Litesissa meillä 15 ilmoittautunutta ja Supercar-luokka Open 4WD:ssä 16 kuljettajaa. Tiedämme, että monet tiimit liittyvät seuraavien viikkojen aikana, eivätkä ole vielä mukana tässä luvussa, joten tämä lista kasvaa nopeasti.

Yhteensä RallyX-mestaruussarjassa on tällä hetkellä edustettuna peräti 11 kansallisuutta, mutta määrä saattaa kasvaa, koska ilmoittautumisen toinen vaihe on nyt avoinna päättyen maaliskuun puolivälissä.

– Odotamme, että viimeiset paikat täyttyvät nopeasti, Andreas Eriksson sanoo.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com