MOTORSPORT

Rami Suomisesta Historic Rallisprintin mestari – “Onneksi oli varalla yksi varakiuas”

Historic Rallisprint -sarja päättyi viime sunnuntaina Hämeenkyrössä. Rami Suominen Daihatsu Charadella piti kuin pitikin pistejohtonsa ja mestaruus tuli neljän pisteen erolla Volvo 242:lla ajavaan Samuli Mustoseen nähden. Vesa Rissanen ei osallistunut päätöskisaan, mutta kauden aiemmista kilpailuista napatut neljä luokkavoittoa oikeuttavat sarjassa pronssiin.

Tähän kauteen Rami Suomisella oli tarkoitus lähteä täysin harjoittelumielellä. Kun talven kahden ensimmäisen osakilpailun jälkeen Suominen oli jo pistejohdossa, kertoi hän huoltoporukalleen, että tavoite on kolmen sakkiin kauden päätteeksi.

– Tämähän nyt sitten toteutui myös ja kaiken lisäksi vielä mestaruuskin, joten tyytyväinen täytyy olla, tunnusti Suominen ajaessaan kotiinpäin Hämeenkyrön radalta.

– Huoltomiehiä täytyy kiittää oikein rutkasti, sillä vielä eilen Daihatsun moottori hajosi harjoituksissa ja tuli kiire vaihtaa uusi moottori nokalle. Onneksi sattui olemaan varalla yksi vanha ’varakiuas’, mutta kiirehän siinä tietty tuli, Suominen jatkoi.

Hieman mestarin tittelistä hämmentyneenä Suominen myöntää olevansa hieman yllättynytkin tästä.

– Ei tässä ole mitään osattu jatkoakaan miettiä, sen verran uskomaton juttu tämä oli. Täytyy vähän nyt sulatella tätä ja huoltomiesten kanssa asiaa pähkäillä, sanoi Suominen, joka kertoi viihtyvänsä Hämeenkyrön radalla.

– Ehdottomasti meikäläisen suosikkirata.

Päivän nopein Historic-kuljettaja oli tällä kertaa Joni Mäkelä, joka jätti edellisen viikonlopun Maxell Rallin väliin, mutta innostui lähtemään rallisprintiä ajamaan.

– Kun oli rata tossa ihan lähellä kotia ja pikkupoika, 10-vuotias sälli tallipäällikkönä patisti ajamaan. Rallikuppi alkaa olla reunoja myöten ’täynnä’ ja ajattelin pitää nyt vähän huolia. Ralli SM:n lisäksi HRT:n ajaminen on vienyt paljon aikaa ja into on hieman hiipumassa, paljasti Mäkelä, joka kertoi ajaneensä Hämeenkyrön radalla edellisen kerran 18 vuotta sitten nuorten luokassa.

Mäkelä oli nopein 1600-kuutioisella Ford Escortilla ja Onni Mustapuro Mercedes Benz 190:llä hävisi 4,3 sekuntia. Kolmas oli Seppo Järvinen Opel Asconalla, jolla kakkossijaan jäi eroa 0,39 sekuntia.

Teksti: Kikka Kuosmanen, Historic Rallisprintin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com