MOTORSPORT

Rantala, Kallio ja Pirttinen vesikelin valtiaita SM-jääradalla

Jos moottoripyörien jääradan SM-avaus pari viikkoa sitten ajettiin paukkuvassa pakkasessa, nyt toisessa osakilpailussa miteltiin paremmuudesta märissä olosuhteissa. Ossi Rantala sekä Mika Kallio kuittasivat Orivedellä korkeimmat pisteet aikuisten SM-luokissa ja Aatos Pirttinen oli ykkönen junioreissa.

A450- ja A250-luokan hallitseva Suomen mestari Ossi Rantala jäi pari viikkoa sitten A450-luokan SM-avauksessa viidenneksi, mutta nyt hän täräytti tyylipuhtaaseen voittoon plussakelissä. Rantala oli ykkönen kummassakin lähdössä.

– Oli taas tosi vaikeaa ajaminen. Vettä oli tosi paljon. Kaikki ajolinjat olivat oikeastaan peittyneet vedestä. Ajaminen oli siinä leikkimistä. Välillä pyörä nousi veden päälle ja jos lähti kiertämään, oli tosi pehmeää jäätä, ja siellä mentiin kauheassa “räkäluisussa”.

– Maanantaina aamulla sitten pakataan kamat, vedetään sukset jalkaan, lähdetään metsään ja tullaan keskiviikkona pois, Rantala sanaili pukeuduttuaan jo varusmiespalveluksensa vaatetukseen.

Palkintokorokkeelle Rantala sai seuraa toiseksi korkeimmat pisteet keränneestä, yli 20 kertaa Suomen mestaruuden voittaneesta Kari Vehniäisestä. Konkarin takana kolmospaikan otti ensimmäisen SM-päivän voittanut, niin ikään kokenut, Mika Kallio. Valtteri Koponen sijoittui neljänneksi ja SM-avauksessa Kallion kanssa yhtä paljon pisteitä kerännyt Lasse Kurvinen viidenneksi.

Rantala nousi SM-sarjan piikkipaikalle. Kallio on toisena ja Kurvinen kolmantena ennen viimeistä osakilpailua, joka ajetaan Pihtiputaalla 9. maaliskuuta.

Kallio oli sunnuntain ykkönen A250-luokassa, missä hän voitti ensimmäisen lähdön ja oli kakkonen toisessa. Ossi Ojala oli yhteistuloksissa toinen ja SM-avauksen voittanut, juniori-ikäinen, Viktor Leppälä kolmas. Rantala vei nelospaikan ja Arthon Alanne viidennen tilan.

Leppälä säilytti SM-johtonsa. Kallio on toisena ja Ojala kolmantena. Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa pitkän ja menestyksekkään kilpauran tehnyt Kallio ei enää kilpaile asfaltilla, mutta työt KTM-tehdastiimissä pitävät hänet pois SM-jääratakauden viimeisestä osakilpailusta.

– Kolmossijasta jäi tietysti jotain hampaankoloon, mutta harmi, etten kerkeä Pihtiputaalle. Täytyy lähteä niin sanottuihin oikeisiin töihin, kun KTM:llä alkaa MotoGP-kausi. Olen kisoissa matkassa mukana. En itse aja, mutta on muita juttuja. Olisi ollut hauska taistella mitaleista ja katsoa, mihin rahkeet riittävät. Ja aina, kun kypärä päähän lyödään, yritetään sitä ykköspystiä hakea.

– Tulihan se yhdessä luokassa, mutta sitten muissa oli haasteita. Kovaa kaverit menevät. Saa laittaa parastaan. Haastavat oli olosuhteet. Iso kiitos kaikille, että ylipäätään pystyttiin kilpailu järjestämään. Se ei varmasti ollut ihan itsestäänselvyys missään kohtaan. Sanotaanko näin, että joskus tästä nauttii aika kivasti ja aurinko paistaa. Nyt oli vähän toisella lailla ja oli haastava ajaa, Kallio kuvaili.

Alle 15-vuotiaiden kuljettajien Junior-luokassa lähtövoitot menivät Aatos Pirttiselle. Yhteistulosten kakkonen oli Miro Lehtonen ennen Toivo Kaskismaata. Eetu Aronen oli neljäs kerättyään yhtä monta pistettä kuin vitospaikan Lenni Kuukka.

– Onneksi oli plussakeli. Ei sitten niin jäätynyt, vaikka vettä vähän lensikin. Eikä sitä kärjessä niin pahasti kastunut, Pirttinen kertoi.

Pirttinen johtaa SM-sarjaa maksimipistein. Lehtonen on toisena ja Kaskismaa kolmantena.

Lähde: SML Moottoripyörien SM-Jäärata-ajot -tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com