Rata-ajon SM-sarja vierailee Virossa ja ensimmäistä kertaa mukana V8 Thunder -luokka

30.6.2016 / 13:58
Gabriel Sergo hakee kokemusta ja palkintokorokesijaa V8 Thunder -luokan kisasta. (kuva: Ivar Sergo).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-ajon SM-sarja vierailee tällä viikolla aina Virossa asti, tarkemmin sanottuna Pärnun Auto24ring-radalla Suur Võidusõit -tapahtuman yhteydessä. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Rata-SM-sarjan mukana nähdään myös V8 Thunder -luokka. Komeat ja korskeat V8 Camarot ja Mustangit ovat tähän mennessä ajaneet yhden osakilpailun Ruotsissa toukokuun alussa, ja Pärnusta lähtien tehopakkaukset ajavat loppukauden Rata-SM-sarjan mukana.

Yksi mielenkiintoisista uusista tulokkaista V8 Thunder -luokassa on vasta 15-vuotias virolainen Gabriel Sergo. Chevrolet Camaroa numerolla 77 ohjastava nuorukainen ei kuitenkaan ole täysin tuore kasvo moottoriurheilun parissa. Sergo on ajanut kartingia jo vuodesta 2011 ja kokeillut pari viime vuotta siipiään BMW:n ohjaimissa Viron sekä Suomen sarjoissa.

– Kun olen radalla ajanut BMW 325 Cup -autoja, siitä askel V8 Thunder -autoon on aika iso, kertailee Sergo tunnelmiaan V8-luokkaan siirtymisestään.

– V8 Thunder autot ovat niin paljon nopeampia ja paljon vaikeampia hallita, että on aika iso haaste ajaa semmoista ja osallistua kilpaluihin, sanoo Sergo.

Sergo on itse ollut aina kiinnostunut amerikkalaisista autoista, mikä saikin nuorukaisen innostumaan juuri V8 Thunder –luokasta.

– Aina kun olen ollut radalla ja V8 Thunder -autoja on ollut ajamassa, olen niitä katsonut ja miettinyt, että semmoisia minäkin haluaisin ajaa, paljastaa Sergo ja kertoo nauttivansa amerikkalaiskoneiden tuomasta tunteesta.

– Tykkään isoista V8 koneista, koska se on minun mielestäni ainoa oikea kone minkälainen pitäisi autossa olla. On todella hyvä tunne kun koet koneen voiman ja vielä parempi tunne on jos pystyt sitä voimaa hallitsemaan ja ajamaan semmoisella autolla nopeasti.

Nuori mies on kuitenkin selättänyt suureen luokkaan siirtymisen kunnialla, sillä Sergo on tällä hetkellä V8 Thunder -luokan kokonaispisteissä kuudentena ennen Pärnun kilpailuja.

– Kyllä minä haluaisin päästä palkintokorokkeelle, mutta pitää itsekin ymmärtää, että aluksi pitäisi oppia sitä autoa tuntemaan ja hallitsemaan ja sitten päästään vasta vauhtiin. Tietenkään se ei ole helppoa, summailee Sergo.

Mies kertoo moottoriurheilun vievän suuren osan nuoren miehen vapaa-ajasta, mutta muullekin elämälle jää vielä aikaa.

– Koulua ei voi unohtaa ja pakko on oppia myös. Lisäksi käyn vielä talvella hiihtämässä ja laskettelemassa, kertoo Sergo.

Nuori ikä vaikuttaa Sergon mukaan kilpa-autoilussa melko paljon.

– Nuorena ehkä on vahvuutta ottaa enemmän riskejä, mutta yleensä ne ylimääräiset riskin ottamiset eivät lopu hyvin, erityisesti vielä V8-autolla, Sergo toteaa.

– Siinä mielessä onkin aika tärkeä olla enemmän kokemusta ja se kokemus tulee ajalla ja iällä. Olen kokenut myös, että näin nuorena on tosi vaikeaa ajaa aikuisten kanssa kilpaa. Joskus isojen miesten on vaikea ymmärtää ja hyväksyä että niin nuori pikkupoika voi olla myös nopea ja ajaa heistä ohi, valottaa Sergo.

– Jos olisin itse iso mies ja samassa tilassa voi olla, että en itsekään ymmärtäisi. Mutta on kuitenkin todella tärkeää ja hyvä että saan nyt nuorena paljon kokemusta, kun ajetaan tällaisia luokkia aikuisten kanssa, summailee Sergo.

Lähde: Rata-SM tiedote


Facebook kommentit