Rata-SM:n V1600-luokassa Tuomas Pöntinen sinettiä vaille mestari

9.8.2016 / 08:20
Tuomas Pöntinen (7) ajoi Seinäjoella sijoitukset kaksi ja kuusi (Kuva: Pertti Kangasniemi).

[ A- ] / [ A+ ]

Vakioautojen V1600-luokan SM-ratasarja jatkui viikonloppuna Seinäjoen katuradalla. Mad-Croc Racing Mäkisen Tuomas Pöntinen ja Emma Mäkinen kärsivät molemmat aikasakoista, jotka pudottivat kaksikon sijoituksia.

Luokan SM-sarjan kärkinimi Tuomas Pöntinen ajoi ensimmäisessä SM-lähdössä toiseksi ja ylitti toisessakin lähdössä maalilinjan samalla sijalla ennen kuin hänelle lätkäistiin 15 sekunnin aikasakko työntämisestä. Sakko pudotti seinäjokisen lähdön kuudenneksi. Emma Mäkinen ajoi ensimmäisessä lähdössä ruutulipulle kolmantena ennen kun hänelle määrättiin viiden sekunnin aikasakko ratatolppaan osumisesta. Sakko pudotti Mäkisen neljänneksi.

Toinen SM-lähtö keskeytettiin ulosajon takia kaksi kierrosta ennen maalia. Tuloksissa sekoiltiin ja lopullinen tulosluettelo saatiin aikaiseksi vasta Mäkisen tekemän vastalauseen jälkeen. Mäkinen oli ensimmäisissä tuloksissa neljäs ja Pöntinen kahdeksas, mutta Mäkinen nousi hyväksytyn vastalauseen jälkeen kolmanneksi ja Pöntinen kuudenneksi.

Vakioautojen V1600-luokan SM-sarjasta on jäljellä syyskuussa Ahvenistolla ajettava finaaliviikonloppu. Mad-Croc Racing Mäkisen Pöntinen jatkaa yhä sarjakärjessä ja Mäkinen starttaa kauden päätösviikonloppuun viidenneltä sijalta.

– Ekassa startissa pääsin hyvin liikkeelle, olin jonkun aikaa kolmantena ennen kuin nousin Emman ajovirheen seurauksena toiseksi. Kärki ajoi täällä tosi kovaa, eikä siihen vauhtiin ollut mahdollisuuksia, Pöntinen kommentoi.

– Toisessa lähdössä olin toisena. Tuomaristo näki että olisin painanut takana ajanutta kohti rataseinää, mutta mitään kontaktia ei tapahtunut ja kolmantena ryhmässä ajanut todisti, että takanani ajanut ei edes yrittänyt ohitusta. Kun olin saanut jo lauantaina varoituksen, niin minulle lätkäistiin tästä toisesta tilanteesta, jota ei mielestäni edes tapahtunut, 15 sekunnin aikasakko. Toinen sija vaihtui kuudenteen sijaan.

– Pistejohtoni on onneksi vielä jonkinmoinen. Kauden viimeisissä SM-lähdöissä pitää ajaa perussuoritus ja selvitä molemmista lähdöistä maaliin. Mestaruutta haetaan totta kai, Pöntinen vakuuttaa.

– Ensimmäisessä lähdössä ajoin kolmantena maaliin, mutta kisan jälkeen aikaani lisättiin viiden sekunnin aikasakko shikaanin ratatolppaan osumisesta. Osuin tolppaan, koska takana ajanut työnsi ennen shikaania minut ajolinjalta ulos. Hän ei saanut tempustaan mitään. Tosi kyseenalainen tuomio, Mäkinen ihmetteli.

– Toisessa startissa kilpailu keskeytettiin ulosajon takia punaisella lipulla kaksi kierrosta ennen maalia. Tuomaristo julkaisi tulokset, jotka oli laskettu säännöistä piittaamatta väärältä kierrokselta. Monen tunnin taistelun jälkeen vastalauseeni hyväksyttiin ja nousin kolmanneksi. Kyllä jo ärsyttää tällainen pelaaminen. Sain taistella asiani puolesta tunteja ennen kun tulokset olivat sääntöjen mukaiset.

– Automme toimi Seinäjoella hienosti. Ahvenistolla kokeillaan uudelleen, että josko nyt päästäisiin ajamaan reilusti kilpaa, Mäkinen pohti tulevaa.

Lähde: Mad-Croc Racing Mäkisen tiedote


Facebook kommentit