MOTORSPORT

Rautio Motorsportin Korhonen aura-autona – “Lähtöpaikka ei ole optimaalinen”

Rautio Motorsport on ilmoittanut tulevan viikonlopun SM-ralliin jälleen kaksi kuljettajaparia. SM1-luokassa kilpailee Roope Korhonen kartanlukijanaan Anssi Viinikka, SM3-luokassa Raution värejä kantavat Tuukka Kauppinen kartturinaan Veli-Pekka Karttunen.

Roope Korhosen SM-sarjan kesäkausi käynnistyi mollivoittoisesti, kun Toyota Yaris Rally2 lipsahti nurin Turussa toukokuussa. Laukaalainen loukkasi ulosajossa selkänsä ja joutui jättämään tämän seurauksena Sardinian MM-rallin väliin. Pohjanmaalla kaiken pitäisi olla selän suhteen kunnossa.

– Selkä on toipunut hyvin ja kuntoutus on onnistunut. Nyt on pystynyt jo urheilemaan, joten kaiken pitäisi olla kunnossa, kertoo Korhonen tiedotteessa tilanteestaan.

Korhosen tilanne on sarjan suhteen edelleen hyvä, vaikka Turussa pistepotti ei karttunutkaan. Korhonen johtaa sarjaa 70 pisteen potillaan ennen Benjamin Korholaa, jolla on kasassa 59 pistettä. Sarjajohtajan haastetta lisää aura-auton rooli, mutta tästä huolimatta tavoitteet on asetettu korkealle.

– Jos ei puhuta suoraan voitosta, ainakin tavoitteena on ottaa parhaat saatavilla olevat pisteet. Lähtöpaikka ei ole nyt optimaalinen, mutta toivotaan, ettei reitillä olisi hirveästi irtosoraa. Tietysti, jos sataa vettä, se saattaa sataa meidän laariin, Korhonen pohtii.

Kauppinen tavoittelee voittoa

Ford Fiesta Rally4:lla kilpaileva Tuukka Kauppinen ajoi edellisenä viikonloppuna näytöstyyliin luokkavoiton Mynämäen Rantarallissa ollen reilusti yli minuutilla luokkansa nopein. Myös Turun SM-rallin jälkeen ajetuissa testeissä Kauppinen kertoo saaneensa autoa itselleen mieleisemmäksi.

– Auton säädöt on menneet oikeaan suuntaan ja se alkaa olla hyvä omaan käteen. Aikojen perusteella vauhti on kohdallaan, mutta kyllä vielä löytyy myös parannettavaa.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään Pohjanmaalle. Pakko myöntää, etten ole koskaan tykännyt Pohjanmaan tyylisistä teistä, mutta koitetaan mennä sen minkä pääsee ja kamppaillaan voitosta. Nyt kaiken pitäisi olla kunnossa, joten pystyy rennolla fiiliksellä lähteä ajamaan, suunnittelee Kauppinen.

SM Pohjanmaa Rallin reitille suunnataan perjantai-iltana, kun ohjelmassa on kolme erikoiskoetta ennen iltahuoltoa. Lauantaina ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta, joista yksi kahteen kertaan. Yhteismittaa erikoiskokeille kertyy reilut 120 km.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com