MOTORSPORT

Reddick nipisti Talladegan ykköseksi

NASCAR Cup Series jatkui sunnuntaina legendaarisella Talladegan Superspeedwaylla. Kisan voitto ratkaistiin jälleen viimeisillä metreillä.

Viimeisten kierrosten alkaessa radan sisälinja oli Fordin miehittämä; automerkki haki hanakasti kauden avausvoittoaan. Vastaavasti uloin linja oli vahvasti Toyotan hallussa. Kärjessä ajanut, vuoden 2021 Daytona 500 -kisan voittaja Michael McDowell, odotti takana tulevien hyötyvän imuavusta ja yritti parhaansa mukaan peitellä ohituspaikkoja.

Rapiat 400 metriä ennen maaliviivaa alkoikin tapahtua. McDowell peippaili ensin alhaalla, sitten hän siirtyi ylös ja palatessaan takaisin alas, Ford-kuski osui Brad Keselowskin auton keulaan ja härdelli oli valmis. Keselowski onnistui pitämään auton näpeissään, mutta McDowell kimposi ratavalliin, eivätkä takana tulleet pystyneet välttämään kolaria.

Ykköseksi nousi Tyler Reddick, joka oli niiden harvojen joukossa, jotka selvisivät joukkokolarista ehjin nahoin. Kisan loppu oli täysi vastakohta kahdelle ensimmäisellä erävaiheelle, joissa ei nähty kertaakaan keltaisia lippuja.

McDowell oli luonnollisesti pettynyt, kun hyvältä näyttänyt sijoitus vaihtui kolarointiin.

– Teimme hyvää työtä pitääksemme Fordit keulassa. Brad teki tilanteessa kaiken oikein. Pääsin hänen edelleen ensimmäisellä kerralla, mutta kun tulin takaisin sisäradalle, en päässyt puhtaasti ja hän osui minuun. Harmittaa, ettemme päässeet maaliin, sillä meillä oli todella nopea auto tänään. Vähän jäi vajaaksi ja olen pahoillani, että takiani monen kisa meni lopussa piloille.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com