MOTORSPORT

Rengasjätti Pirellikin hämmästeli Rovanperän ikää – “Luultavasti nuorin nimikirjoitusten kirjoittaja”

Italiassa legendaarisella moottoriradalla viikonloppuna ajettavasta Monza Rally Show -erikoisrallista on ajamatta enää viimeinen ajopäivä ja kolme erikoiskoetta. Lauantaina yleiskilpailun puolella koettiin varsin yllättävä tilanne, kun ennakkosuosikkina matkaan lähtenyt Dani Sordo ei pystynyt vastaamaan kahden italialaisen vauhtiin. Kalle Rovanperä jatkoi hienoja esityksiään R5-luokassa koko toisen ajopäivän ajan.

Lauantaina ajettiin viisi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan reilut 106 kilometriä. Kalle Rovanperä kartanlukijanaan Risto Pietiläinen oli neljällä erikoiskokeella R5-luokassa neljänneksi nopein ja yhdellä erikoiskokeella luokan kolmanneksi nopein. Luokan kokonaistilanteessa Rovanperä on ennen viimeistä ajopäivää neljäntenä, minuutin ja 10 sekuntia kärjestä jääneenä. Kolmanteen sijaan eroa on reilu puoli minuuttia.

– Asfalttiajo luonnistuu koko ajan paremmin ja ollaankin onnistuttu lisäämään hyvin vauhtia pitkin päivää. Tästä on hyvä jatkaa huomenna, Rovanperä kommentoi Facebook-sivullaan toista ajopäivää lisäten vielä, että kilpailualueella tunnelma on huikea ja sunnuntaina paikan päälle on odotettavissa vieläkin enemmän katsojia.

Monza Rally Show on ennen kaikkea suuri yleisötapahtuma missä autourheilun ystävät pääsevät läheltä näkemään hienoja ajosuorituksia ja erikoiskokeiden välissä myös tapaamaan kuljettajia. Nimikirjoituksia on jaettu viikonlopun aikana tuhansia ja taas tuhansia ja yksi nimikirjoitusten kirjoittajista on tottakai ollut Rovanperä, jonka nuorta ikää rengasjätti Pirelli hämmästeli lauantaina Twitter-tilillään.

– Luultavasti nuorin nimikirjoitusten kirjoittaja joka meillä on koskaan ollut Monza Rally Showssa, Pirellin tviitissä kirjoitetaan (katso kuva alapuolelta).

Yleiskilpailun puolella viidettä Monza Rally Show -voittoaan metsästävä MotoGP-legenda Valentino Rossi näytti lauantaina kaapin paikan Hyundain tehdaskuljettajalle ja rallin MM-sarjaa vakituisesti kiertävälle Dani Sordolle. Rossi repäisi viidellä erikoiskokeella eron Sordoon nähden 15,2 sekuntiin ja käytännössä vain tekniikkamurheet tai ajovirhe voivat enää pudottaa italialaisen pois ykköspallilta kolmella viimeisellä erikoiskokeella. Rossin ja Sordon välissä toisena on rata-autoilijana paremmin tunnettu italialainen Marco Bonanomi, joka on jäänyt Rossista 12,4 sekuntia.

Monza Rally Show päättyy sunnuntaina ajettaviin kolmeen viimeiseen erikoiskokeeseen, joilla yhteispituutta on reilut 54 kilometriä.

Yleiskilpailun tilanne 7/10 ek:n jälkeen

1) Valentino Rossi (Ford) 1.03.57,3
2) Marco Bonanomi (Citroen) + 12,4
3) Dani Sordo (Hyundai) + 15,2
4) Alessandro Bosca (Ford) + 48,1
5) Piero Longhi (Ford) + 1.24,8
5) Roberto Brivio (Ford) + 1.24,8
7) Alessandro Perico (Ford) + 1.35,7
8) Matteo Beretta (Ford) + 1.44,0
9) Alessio Salucci (Ford) + 1.59,1
10) Paolo Andreucci (Peugeot) + 2.01,5

R5-luokan tilanne

1) Paolo Andreucci (Peugeot) 1.05.58,8
2) Luca Rossetti (Skoda) + 16,1
3) Fabio Andolfi (Hyundai) + 37,7
4) Kalle Rovanperä (Skoda) + 1.10,3
5) Giacomo Scattolon (Ford) + 1.39,8
6) Francesco Rizzello (Skoda) + 1.46,0

Viimeisen ajopäivän aikataulu sunnuntaina

EK 8 – Maxi Grand Prix 2 (45,00 km) kello 9.05
EK 9 – Marshals (7,70 km) kello 12.02
EK 10 – Monster Energy Stage (1,35 km) kello 12.37

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Kuva etusivulla: Kalle Rovanperän Facebook-sivu
Video: Palbo46 Rally & Racing Videos (YouTube)

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com