Rengasrikko päätti Larion rallin Ranskassa – “Harmi, maali oli lähellä”

12.7.2017 / 07:47
Taisko Lariolla riitti tilanteita Rallye du Rouergue -rallissa viikonloppuna (Kuva: Adrian Fernandez).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime viikonloppuna Taisko Lario ja kartanlukija Tatu Hämäläinen starttasivat asfaltilla ajettuun Peugeot 208 Rally Cupin osakilpailuun Ranskan Rodezissa. Rallye du Rouergue päättyi kaksikolta keskeytykseen.

Ennen rallin viimeistä, kymmenettä erikoiskoetta, Taisko Lario oli R2-luokassa sijalla kahdeksan. Edellä seitsemäntenä ajanut Brandon Magnou oli 15,6 sekuntia Lariota edellä.

– Lähdimme kisan vikalle erikoiskokeelle hyvällä syötöllä, meillä oli taistelu seitsemännestä sijasta käynnissä. Heti pätkän alussa meni eturengas rikki ja pysähdyimme vaihtamaan sen, kun kyseessä oli yli 30 kilometriä pitkä pätkä. Jatkoimme matkaa, mutta emme päässeet edes puoliväliin, kun vaihdettu rengas hajosi. Oli pakko lopulta keskeyttää, Lario harmittelee.

– Varapyörä oli ajettu loppuun jo edellisenä päivänä, eikä kestänyt ylimääräisiä kilometrejä. Vararenkaaksi ei ollut jäljellä enää uusia, kun kyseessä oli kisan viimeinen lenkki. Harmi homma, kun maali oli noin lähellä.

Kuumissa olosuhteissa ajetussa rallissa oli yli 200 ek-kilometriä ja pyörien määrä rajattu kymmeneen. Lario aloitti rallin seitsemänneltä sijalta ja ajoi tasaisia aikoja, vaikka matkalle mahtui kaikenlaista pientä tapahtumaa.

– Hankalaa oli löytää sopiva rytmi ajoon. Pito vaihteli tiuhaan mustalla “assulla” ja pikkuvirheitä tuli paljon. Täysin puhtaita pätkiä emme saaneet ja kun yritystä oli, niin tilanteita riitti. Hyvää kokemusta saatiin silti ja päästiin ajamaan reilusti kilsoja noissa olosuhteissa. Tilanteista huolimatta pysyttiin tiellä, eikä pyörähdetty missään, joten tiimikin oli tyytyväinen ehjään autoon, Lario kommentoi.

Sarjassa Lario on nyt kahdeksannella sijalla ja junioreiden (alle 23 vuotiaat) neljäntenä. Peugeot 208 Rally Cup jatkuu seuraavaksi soralla, kun elokuun lopulla ajetaan Terre de Lozere -ralli.

Lue myös! Aki Sahilan kilpailu Ranskassa jäi lyhyeksi – ”Ralli näytti huonommat puolensa” (9.7.2017)

Teksti: Taisko Larion tiedote


Facebook kommentit